Hrvoje Juko je, po našem skromnom mišljenju, napisao možda najbolji tekst o Istanbulskoj konvenciji: Evo zašto je opravdano biti skeptičan prema njenoj ratifikaciji

Foto: Marek Szandurski/Shutterstock.com

I dalje stojimo iza tvrdnje izrečene u naslovu. Ako želite doznati što je doista ta Istanbulska, pročitajte tekst.

Kad sljedeći put netko kaže da EU i UN obvezuju Hrvatsku na ‘pristup slobodnom pobačaju’, evo što mu odgovorite

Foto: Shutterstock

Naš suradnik Hrvoje Vargić raskrinkava strategije kojima pro-choice organizacije, manipulirajući dokumentima EU i UN-a, vrše politički pritisak u svrhu liberalizacije Zakona o pobačaju.

Pater Mate Kolak o promjenama u molitvi Oče naš: Kako vjernicima prenijeti izvornu sliku Nebeskog Oca

Foto: Shutterstock

O ovoj temi se puno pisalo, a jedan od boljih teoloških priloga raspravi bio je, po našem sudu ovaj teks mladog pavlina koji je doktorand na Papinskom biblijskom institutu u Rimu.

Dr. sc. Stipe Kljaić: Hrvatski katolički intelektualci međuratnog razdoblja ostavili su enormnu, ali potpuno zanemarenu baštinu

Razgovor s mladim povjesničarem čija je knjiga “Nikada više Jugoslavija” osvježenje za hrvatsku historiografiju.

Ante Vučić: Mit o kršćanstvu kao ‘ženomrzačkoj’ vjeri je laž, ideja o ravnopravnosti muškarca i žene ima korijene u kršćanskoj vjeri

Foto: Shutterstock

Naš suradnik povjesničar Ante Vučić i ove je godine objavio niz odličnih tekstova o pseudopovijesnoj percepciji Katoličke Crkve i lažima o njoj. Ovo je jedan od njih.

Rasprava o smrtnoj kazni: Valentino  Findrik protiv Hrvoja Juke

Foto: Shutterstock

Promjena teksta katekizma u poglavlju o smrtnoj kazni još je jedna tema koja je izazala rasprave, zapravo kontroverze. Na našem portalu tu su raspravu “odradili” Hrvoje Juko i Valentino Findrik.

Rasprava o homoseksualnosti u Crkvi: Ivica Raguž i Mate Šimundić

Foto: Shutterstock

Teška i osjetljiva, ali istodobno iznimno važna tema. Naš portal je prvi medij uopće u Hrvatskoj koji je pokrenuo ozbiljnu raspravu o njoj.

O raspravama Jordana Petersona i Sama Harrisa: Razgovori koji su pokazali važnost slobode govora i intelektualnog poštenja

Bili smo prvi medij u Hrvatskoj koji je napisao opsežniji tekst o Jordanu Petersonu, iz pera Valentina Findrika. Sada isti autor nastavlja pratiti toga autora i brojne važne teme koje je otvorio.

Bitno.net