Poznata američka katolička stranica National Catholic Register objavila je članak u kojem je istaknula četiri katolika koji su bili svjedoci vjere u 2019. i svojim svjedočanstvom dali nadu vjere drugima.

„Ovo su ljudi koji su nas nadahnuli vjerom u Krista“, započinje NCR svoj članak.

Prva takva osoba jest Jean-Marc Fournier, kapelan pariške vatrogasne brigade koji se prometnuo u heroja stravičnog požara prilikom kojega je teško oštećena pariška katedrala Notre-Dame. Otac Fournier je inzistirao da uđe u katedralu kako bi vatrogasce doveo do kripte i kovčega s relikvijom Trnove krune, ali i spasio Presveti oltarski sakrament.

Ovaj svećenik je postao poznat nakon što se 2015. godine, neposredno nakon terorističkog napada na kub Bataclan, brinuo o ozlijeđenima. Također je određeno vrijeme služio u Afganistanu. Svećenik je član Svećeničkog bratstva svetog Petra (FSSP). Mediji prenose kako je otac Fournier blagoslovio crkvu Presvetim sakramentom prije nego što je pobjegao.

“Nisam htio jednostavno otići s Isusom: iskoristio sam priliku kako bih katedralu blagoslovio Presvetim sakramentom“, izjavio je za katoličku televiziju KTO.

Drugi svjedok vjere u izboru NCR-a jest Kendrick Castillo, 18-godišnji student, ubijen u pucnjavi u američkoj srednjoj školi u Highlands Ranchu, upravo tako što je htio spasiti tuđe živote.

U oružanom napadu na školu u Coloradu dvojica napadača ranila su osmero učenika i ubili jednog. Bio je to upravo Kendrick koji je s dvojicom vršnjaka napao jednog od napadača, pokušavajući ga spriječiti u njegovom krvavom pohodu. Dok su se hrvali s njim napadač je pucao iz pištolja, ubivši Kendricka, ali je na kraju ipak bio svladan.

Sara Haynes, njegova nekadašnja profesorica u katoličkoj osnovnoj školi Notre Dame, izjavila je kako ni nju ni kolege iz osnovne škole s kojima je razgovarala nije iznenadio Kendrickov postupak.

“Svaki put kad vidim novog klinca kako plače od šoka pitam ga: ‘Ali, je li te to iznenadilo?’, i svi kažu: ‘Ne, nije me uopće iznenadilo. Samo sam ljut jer nisam htio da to učini, ali naravno da je to učinio’”, izjavila je Haynes za Catholic News Agency.

Treći „svjedok vjere“ jest Abby Johnson, poznata pro-life aktivistkinja o kojoj je snimljen uspješan film „Neplanirano“ koji je obilježio prošlu godinu. Osam godina bila je direktorica klinike za pobačaje Planned Parenthood. Nakon što je 2009. prvi put prisustvovala zahvatu pobačaja i vidjela čitav proces na ultrazvuku, dala je otkaz i krenula u borbu protiv pobačaja.

Danas je Johnson voditeljica inicijative Live Action, pro-life organizacije koja se bori protiv opstanka klinika za pobačaje. Godine 2010. izdala je knjigu “Unplanned“ u kojoj opisuje svoj put obraćenja, a 2019. snimljen je film o kojemu smo puno pisali.

Četvrti svjedok ili svjedokinja vjere jest Melissa Villlalobos, majka četvero djece koja je bila u rizičnoj trudnoći i koja je čudesno ozdravila zahvaljujući zagovoru sv. kardinala Johna Henryja Newmana. Zahvaljujući tom potvrđenom čudu, Newman je kanoniziran prošle godine.

Mellisi je liječnik naredio strogo mirovanje nakon što je utvrđeno da joj je trudnoća rizična zbog odvajanja posteljice od ploda.

Jedno jutro se probudila u lokvi krvi i zavapila je bl. Newmanu za pomoć. Čim je završila molitvu, krvarenje je prestalo.

„Tada sam osjetila kako je miris ruža ispunio kupaonicu. Bio je to najsnažniji miris ruža koji sam ikada osjetila”, ispričala je Melissa.

“Pomislila sam: ‘O, moj Bože! Moje dijete je dobro. Ja sam dobro. Mojih četvero djece je dobro. Svi smo dobro.’ I rekla: ‘Hvala ti, kardinale Newman’”, kazala je.

Bitno.net