Kanonizacija kardinala i blaženika Johna Henryja Newmana razveselila je brojne vjernike diljem svijeta.

Jedan od uvjeta da bi do odluke o kanonizaciji moglo doći bilo je potvrđeno čudo po Newmanovu zagovoru, koje se dogodilo majci četvero djece koja je bila u rizičnoj trudnoći.

Njezino je ime Melissa Villalobos, a nedavno je dala intervju za Chicago Catholic u kojem je opisala kako se čudesno ozdravljenje dogodilo.

Godine 2011. “moj je suprug donio kući nekoliko svetih kartica sa slikom kardinala Newmana. Stavila sam jednu u dnevni boravak, a jednu u našu spavaću sobu.”

“Molila bih mu se za potrebe naše obitelji – djecu, supruga, sebe. Uistinu sam razvila vrlo redovit dijalog s njim”, prisjetila se Villalobos početaka svojeg odnosa s engleskim blaženikom.

Vjerojatno u tim trenucima nije mogla ni naslutiti da će uskoro od kardinala Newmana tražiti nešto više od svakodnevnih obiteljskih potreba.

Melissa je 2013. bila u svojoj petoj trudnoći, te se brinula za četvero djece od kojih je najstarije imalo šest godina. Tijekom prvog tromjesečja imala je krvarenja zbog kojih se obratila liječniku.

“Kada sam otišla liječniku, obavio je ultrazvuk i rekao da se posteljica djelomično odvojila od zida maternice, tako da je na posteljici nastala rupa kroz koju je istjecala krv”, ispričala je.

Njezin joj je liječnik naredio strogi odmor u krevetu, ali budući da je imala četvero djece i supruga koji je često bio odsutan zbog poslovnih obaveza, teško se mogla pridržavati te upute. Liječnik joj je također rekao da će vjerojatno doživjeti spontani pobačaj, a ako i uspješno rodi, da će vrlo vjerojatno roditi prije roka.

Događaj u kojem je svojim zagovorom intervenirao kardinal Newman dogodio se jedno jutro dok je Melissa bila sama s djecom u kući.

“U srijedu ujutro probudila sam se u lokvi krvi. Moj suprug je već bio na letu za Atalantu”, prisjetila se, objasnivši kako nije htjela zvati hitnu jer nije znala tko će se brinuti za djecu ako je odvedu u bolnicu.

Nakon što se unatoč svojoj situaciji ustala kako bi djeci napravila doručak, osjetila se slabijom nego ikada, a krvarenje joj se pogoršalo.

“Krvarenje je bilo uistinu snažno jer sam se upravo uspela stepenicama, što nisam trebala učiniti. Srušila sam se na pod kupaonice od slabosti i očaja“, nastavila je.

Budući da sa sobom nije imala telefon da pozove pomoć koja joj je sada bila nužna bez odgađanja, Melissi je ostalo jedino da zavapi engleskom blaženiku.

“Tada sam rekla: ‘Molim te, kardinale Newman, učini da krvarenje prestane.’ To su bile moje točne riječi. Upravo tada, čim sam završila molitvu, krvarenje se zaustavilo”, ispričala je.

Nakon toga je ustala kako bi provjerila krvari li još, te, zaključivši da krvarenja više nema, rekla: “Hvala ti, kardinale Newman. Hvala ti.”

„Tada sam osjetila kako je miris ruža ispunio kupaonicu. Bio je to najsnažniji miris ruža koji sam ikada osjetila”, ispričala je Melissa.

“Pomislila sam: ‘O, moj Bože! Moje dijete je dobro. Ja sam dobro. Mojih četvero djece je dobro. Svi smo dobro.’ I rekla: ‘Hvala ti, kardinale Newman'”, kazala je.

Tog poslijepodnevna otišla je na ultrazvuk na kojem je potvrđeno da se izlječenje dogodilo. Liječnik joj je rekao da rupe na posteljici više nema.

27. prosinca 2013. rođena je zdrava djevojčica Gemma nakon punih devet mjeseci trudnoće.

Nakon Gemmina rođenja Melissa je odlučila prijaviti ozdravljenje promotorima kanonizacije kardinala Newmana, a u jesen 2014. predstavnici kauze posjetili su nju i njezina supruga.

“Ozdravila sam preko Newmanova zagovora kako bih mogla nastaviti običan život, ako tako želite, ali u isto vrijeme biti mu potpuno odana te posebice samom Bogu i njegovoj Crkvi”, zaključila je Melissa.