Preko 100 američkih rock glazbenika podržalo je peticiju koju je organizirao Planned Parenthood i u kojoj se prosvjeduje protiv zakona donesenih u nekoliko američkih saveznih država kojima se ograničiio pobačaj.

Kate Perry, The Foo Fighters, Billy Ellish, Lady Gaga, Miley Cyrus samo su neka od poznatijih imena koja su podržala peticiju u kojoj se prosvjeduje protiv političara koji, kako se navodi, „žele odlučivati o našim tijelima umjesto nas“.

Kako je na svojoj stranici napisala organizacija koja upravlja najvećom mrežom klinika za abortus u Sjedinjenim Državama, „glazbenici iz cijele države solidarni su s nama“.

„Oni poručuju da je pristup seksualnoj i reproduktivnoj zdravstvenoj skrbi ista vrsta sloboda popit one koja im dopušta pisati glazbu i govoriti njihovu istinu – jer nitko nije slobodan ako ne kontrolira vlastito tijelo.. Zabrane sigurnog, legalnog abortusa oduzimaju našu slobodu“, piše na stranici PP-a koji se, očito, nada kako će zvučna glazbena imena privući mlade koji će podržati njihovu proabortivnu agendu.

Industrija zabave, dakle, ponovno koristi svoju moć kako bi stvorila represiju nad nerođenima.

“Ma kolika bila njihova moć, ona ne može promijeniti temeljnu istinu da abortus uzima život jednoj, a ranjava drugu osobu….Ovi ljudi ne znaju kako razmišljaju obični Amerikanci koji žele ograničiti pobačaj ili ga prestati financirati svojim novcem“, poručila je Jeanne Mancini, predsjednica pro-life udruge March for Life.

Podsjetimo, početkom ove godine nekoliko je saveznih država (Utah, Alabama, Georgia) donijelo zakone koji su ograničili pobačaj. Zakoni još nisu stupili na snagu jer je protiv njih podignuta žalba pred američkim sudskim institucijama, ali je njihova nakana pravno izazvati odluku Vrhovnog suda Roe v. Wade kojom je u SAD-u legaliziran pobačaj.

Istodobno, druge države su odgovorile zakonima koji su ubijanju nerođenih otklonili svaku zapreku.

Što se tiče Planned Parenthooda, podsjetimo da je pro-life aktivist David Daleiden tajno snimljenim videima dokazao kako se ta organizacija bavi prodajom organa abortirane djece, o čemu smo opišrno pisali. Daleiden je nedavno oslobođen ozbiljnijih optužbi koje je protiv njega podigao Planned Parenthood. Unatoč toj odluci koja je njegovim dokazima dala dodatni legitimitet, protiv Planned Parenthooda još nije podignuta nikakva tužba.

Goran Andrijanić | Bitno.net