Vjerski i politički vođe diljem svijeta uputili su svoje dobre želje i molitve za papu Franju koji se u rimskoj bolnici Gemelli dobro oporavlja od operativnog zahvata kojemu se podvrgnuo zbog tzv. divertikularne stenoze debelog crijeva.

Među porukama za brzim ozdravljenjem posebno se ističu one ekumenskog carigradskog pravoslavnog patrijarha Bartolomeja I., sunitskog imama Ahmada al-Tayyeba, a poruku podrške uputio mu je i glavni rimski rabin Riccardo Shemuel Di Segni, javlja Catholic News Agency (CNA) u ponedjeljak 5. srpnja.

Patrijarh Bartolomej I., duhovni vođa istočnih pravoslavnih kršćana, uputio mu je bratske želje za brzim oporavkom, kako bi ga “ponovno vidio u zajedničkom, prijeko potrebnom, poslanju na jedinstvu kršćana na koje nas Krist poziva”.

Veliki imam Al-Azhara Ahmad al-Tayyeb iz egipatskog Kaira poželio je putem Twittera “dragom bratu brz oporavak koji će ga vratiti njegovoj misiji za čovječanstvo”.

Sličnom porukom podrške i vjere u brzi oporavak Pape pridružio se i glavni rimski rabin Riccardo Shemuel Di Segni, izvijestila je Catholic News Agency (CNA) u ponedjeljak 5. srpnja.