Papa u miru Benedikt XVI. moli za papu Franju nakon operacije kojoj je bio podvrgnut u nedjelju, piše CNA.

Nadbiskup Georg Gänswein, Benediktov osobni tajnik, rekao je talijanskim medijima da umirovljeni papa “s ljubavlju usmjerava svoje misli k papi Franji i gorljivo moli za njega”.

Papa Franjo oporavlja se u rimskoj bolnici Gemelli nakon operacije debelog crijeva. Operacija, koja je izvedena pod općom anestezijom, trajala je oko tri sata.

6. srpnja, vatikanski glasnogovornik Matteo Bruni rekao je kako se 84-godišnji papa “dobro odmarao tijekom noći”, doručkovao, čitao novine i šetao tijekom jutra.

Postoperativni Papin oporavak teče normalno, dodao je Bruni.

U bolnici Gemelli oporavljali su se i druge istaknute katoličke osobnosti, od Ivana Pavla II. nakon atentata 1981. godine, do Majke Terezije 1992. godine.

Prošloga tjedna papa Franjo zahvalio je 94-godišnjem Benediktu XVI. na njegovoj kontinuiranoj molitvi za Crkvu, nazivajući papu u miru “kontemplativcem Vatikana”.

Papa je govorio na svečanosti sv. Petra i Pavla, osvrnuvši se na 70. obljetnicu svećeničkog ređenja Benedikta XVI.

“Tebi, Benedikte, dragi oče i brate, šaljemo svoju ljubav, svoju zahvalnost i svoju bliskost”, rekao je.

Komentirajući monaški život Benedikta XVI. u samostanu Mater Ecclesiae u Vatikanu, Franjo je rekao kako je papa u miru “sada kontemplativac Vatikana, koji provodi svoj život moleći za Crkvu i rimsku biskupiju, čiji je on biskup u miru”.

“Hvala ti za vjerodostojnost tvojega svjedočanstva. Hvala ti za tvoj pogled, neprestance usmjeren prema obzorju Boga. Hvala ti”, zaključio je papa Franjo.