Foto: Screenshot

Roditelji Alfieja Evansa sinoć su se svojim podupirateljima i medijima obratili priopćenjem u kojemu ih mole da im dopuste da u narednim danima „izgrade most“ između njih i bolnice Alder Hey u kojoj je Alfie smješten.

„Zahvalni smo i cijenimo podršku koju smo dobili iz cijeloga svijeta, uključujući talijanske i poljske podupiratelje, koji su posvetili svoje vrijeme i podršku našoj nevjerojatnoj borbi. Sad bismo vas zamolili da se vratite svojim svakodnevnim životima i dopustite meni, Kate i Alder Hey bolnici da uspostavimo odnos, izgradimo most i prijeđemo preko njega”, stoji u izjavi koju je pročitao Alfiejev otac Tom Evans.

Ova izjava dolazi nakon sudske presude kojom je onemogućen Alfiejev premještaj u Italiju, ali kojom je također ostavljena mogućnost da bude pušten na kućnu njegu. Ipak, liječnici iz Alder Heya uvjetovali su razmatranje te mogućnosti „značajnom promjenom“ u ponašanju Alfiejevih roditelja prema bolnici.

Do te značajne promjene uistinu jest došlo, budući da je jučer ujutro Alfiejev otac za lokalni radio, govoreći o bolnici Alder Hey, izjavio: „Oni nas mrze. Oni nisu poput nas. Mi nismo poput njih“, da bi kasnije istoga dana u nastavku izjave kojom moli podupiratelje da se zapute kućama rekao:

“Također se želimo zahvaliti osoblju Alder Heya na svakoj razini zbog njihova dostojanstva i profesionalnosti tijekom onoga što je zasigurno bilo iznimno teško vrijeme i za njih. Zajedno prepoznajemo napetosti koje su nedavni događaji stvorili…”

Ovakav rasplet situacije naveo je mnoge na zaključak da je izjava plod ucjene od strane bolnice, kojom je uvjetovano dječakovo puštanje na kućnu njegu. Što je od svega toga istina zasad nećemo moći saznati, posebno zato što je Evans rekao i to kako obitelj više neće davati izjave ili intervjue medijima.

Za one koji po cijelome svijetu prate Alfiejev slučaj ono što u ovome trenutku preostaje jest molitva za najbolji mogući rasplet, a upravo su se na to odlučili Alfiejevi podupiratelji iz Italije.

Stotine njih okupilo se u Vatikanu na Trgu svetoga Petra kako bi molili za hrabrog dječaka koji visi između života i smrti. Prema izvještaju s toga događanja, nije bilo govora, nije bilo slogana niti plakata, samo svijeće i molitva. Jedino što je potrebno.

Ivo Džeba | Bitno.net