Prizivni sud u Londonu odbio je zahtjev roditelja Alfieja Evansa da mu se dopusti transfer u Italiju na liječenje u bolnicu u Rimu s čime je, kako sada izgleda, iscrpljena i posljednja pravna mogućnost roditelja Toma Evansa i Kate James da spase život svojemu sinu koji je od ponedjeljka skinut s aparata.

Kako pišu britanski mediji, tri suca prizivnog suda odbila su sve žalbe odvjetničkih timova koji zastupaju Alfiejeve roditelje i potvrdile raniju odluku suca Vrhovnog suda Anthonyja Haydena.

Učinili su to nakon što je odvjetnik Paul Diamond rekao kako je došlo do promjene okolnosti u smislu liječničke dijagnoze, jer mali Alfie već treći dan živi unatoč skidanju s aparata iako su liječnici predvidjeli da će umrijeti u kratkom vremenu. Diamond je rekao i kako malog Alfieja čeka helikopter koji ga može odmah prebaciti iz bolnice u Liverpoolu u rimsku bolnicu Bambino Gesu te da je letjelica na raspolaganju nakon intervencije pape Franje.

Odvjetnici koji zastupaju Kate James, pak, rekli su kako dječaku treba hitna medicinska intervencija i kako se bori. Alfie je od ponedjeljka skinut s aparata za održavanje života i prima povremeno dozu kisika.

Suci su, pak, sve ovo odbili i potvrdili odluku ranijih sudskih instanci koja je dala za pravo liječnicima u bolnici Alder Hay koji smatraju da su sve mogućnosti liječenja dječaka iscrpljene i da je “u njegovom interesu” prekinuti liječenje.

Podsjetimo, jednogodišnji Alfie boluje od nepoznate bolesti koja progresivno uništava njegov mozak, ali njegovi roditelji nisu željeli odustati od borbe za život svoga sina. S vatikanskom bolnicom Bambino Gesù već su dogovorili njegov premještaj, no engleski liječnici nisu željeli pustiti dječaka jer smatraju da bi mu “premještaj uzrokovao nepotrebnu patnju”.

Italija je u ponedjeljak, vjerojatno na intervenciju pape Franje, dala dječaku državljanstvo kako bi ubrzala njegovo prebacivanje u Rim, ali ni to nije pomoglo.

Komentar o cijelome slučaju možete naći OVDJE.

Bitno.net