Živimo u izazovnom vremenu političkih previranja, pandemije, skandala… Malo je onih koji na te izazove kvalitetno odgovaraju, a još manje je onih koji mogu biti primjer i predvodnici potrebnih promjena za dobro cijelog društva.

Centar za duhovnost i kuturu Ignacije otvorio je prijave za treću generaciju vođa iz leadership programa Biti vođa u školi sv. Ignacija. Tromjesečna je to edukacija kroz koju polaznici imaju priliku prepoznati i kreirati svoj jedinstveni stil vođenja, naučiti svjesno živjeti i organizirati uspješno svoje vrijeme, upoznati svoje ranjivosti, slabosti i snage, usvojiti već dobro iskušane alate za odlučivanje te postavljanje osobnih ciljeva i strateških životnih planova.

Edukacija je to koja spaja suvremena znanja iz vodstva i upravljanja (leadership i management) te isusovačku tradiciju organizacijskog i duhovnog vodstva dugu 500 godina.

Svi smo mi vođe, i vodimo cijelo vrijeme. A vođe oblikovani ignacijevskom duhovnošću su empatični, otvoreni za promjenu i suradnju, usmjereni na svrhu i u duhovnim i svjetovnim pitanjima.

Intrapersonalno, ignacijevski vođa teži izvrsnosti i treba imati razumijevanje samog sebe, integritet, autentičnost i hrabrost. Interpersonalno, treba razviti dobre komunikacijske vještine, vještine motiviranja, biti sposoban i nadahnuti i suosjećati. U organizacijskom smislu treba strateški planirati, biti vizionar, usmjeren ka svrsi i vođen misijom. Pa su upravo sve to područja na kojima se intenzivno radi kroz interaktivne susrete, rad u grupi i zajedničke diskusije te pisane osvrte.

Kako osigurati svoje mjesto na edukaciji?

Edukacija počinje 2. veljače i traje do 11. svibnja 2022., susreti se odvijaju svaki drugi tjedan putem platforme Zoom, dok će između njih biti potrebno izdvojiti otprilike 4 sata tjedno za osobni rad. Voditelji su Tvrtko Barun, isusovac i svećenik koji je magistrirao ignacijevsku duhovnost te završio dvogodišnji program “Ignatian Leadership Programme”, te Ivana Šarić, specijalistica u ljudskim potencijalima.

Prijave su otvorene do popunjavanja svih slobodnih mjesta, ili najkasnije do 30. siječnja putem linka ovdje.

Za sva dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr.