Prigodom nadolazećeg spomendana svetog Nikole donosimo vam deset preporuka za darivanje: slikovnice i knjige katoličkih izdavača uz koje će djeca na zabavan i zanimljiv način saznati više o sv. Nikoli i vlastitoj vjeri.

1. Priča o svetom Nikoli

U ovoj simpatičnoj i poučnoj slikovnici autori nam pričaju priču o jednom Isusovom prijatelju, koji svoje bogatstvo i sposobnosti daje drugima. Velike i lijepe ilustracije, jednostavan i poučan tekst uz mnoštvo informacija o sv. Nikoli.  Saznajte više na linku ovdje.

2. Sveci zaštitnici Europe

Lijepo ilustrirana knjiga za djecu “Sveci zaštitnici Europe” na zanimljiv i informativan način predstavlja životopise poznatih svetaca zaštitnika Europe te drugih poznatih svetaca, među njima i sv. Nikole. Mladi čitatelji tako imaju priliku upoznati velikane kao što su sv. Benedikt, sv. Ćiril i Metod, sv. Brigita Švedska, sv. Katarina Sienska, sv. Terezija Benedikta od Križa (Edith Stein), sv. Juraj, sv. Nikola, sv. Ivana Arška, sv. Thomas More i sv. Terezija Avilska. Tekstovi u knjizi su pisani u prvom licu, što omogućava neposrednost i zanimljivost za sve uzraste djece. Atraktivno ilustrirana, ova knjiga za djecu izvrsno je sredstvo da se djeci na primjeren način predstave najznačajniji europski duhovni velikani. Knjigu potražite ovdje.

3. Život svetoga Nikole

Bojanka autorice France Vitali namijenjena je djeci predškolskog uzrasta kako bi uz zabavu upoznali zgode iz života omiljenog sveca. Knjigu potražite ovdje.

4. Ilustrirana Biblija za djecu

“Ilustrirana Biblija za djecu” obraća se malenima sa svim bogatstvom i puninom biblijskog izričaja. Kratki i jasni tekstovi popraćeni su prekrasnim ilustracijama iznimnih detalja i boja osmišljenima tako da upoznaju vaše dijete s najljepšim pustolovinama i nezaboravnim junacima povijesti našega spasenja. Ova nova “Ilustrirana Biblija za djecu” uistinu je idealan dar i dragocjeno sredstvo uvođenja u otajstvo Božje objave! Knjigu potražite ovdje.

5. Papa Franjo – Jorge Mario Bergoglio, Draga djeco!

U ovoj svojoj prvoj knjizi za djecu papa Franjo osobno odgovara na 30 pitanja koja su mu u pismima postavila djeca iz cijeloga svijeta. Na sva dječja pitanja papa Franjo u ovoj jedinstvenoj knjizi odgovara jednostavnim i intimnim riječima, poput oca puna ljubavi, povjeravajući najmanjima svoja razmišljanja o životu i vjeri. Knjiga, na lijevim stranicama, sadrži i rukom pisana dječja pisma s priloženim crtežima, zajedno s hrvatskim prijevodima pisama te fotografijom mališana-pošiljatelja, a Papini odgovori na ta pisma nalaze se na desnim stranicama. Knjiga ima i posebnu stranicu za posvetu tako da je idealan dar za svaku prigodu! Knjigu potražite ovdje.

6. Lijepe priče za laku noć – Anđeli

“Lijepe priče za laku noć – Anđeli” donosi prekrasne biblijske priče koje govore o velikim ulogama koje su anđeli odigrali u životima ljudi u važnim trenutcima povijesti spasenja, štiteći ih, potičući ih i usmjeravajući ih pravim putem, što i danas čine u životu svakog od nas! Napisana jednostavnim riječima i obogaćena prelijepim ilustracijama, ova jedinstvena slikovnica “Lijepe priče za laku noć – Anđeli” bit će najbolji pratitelj u svijet snova za vaše dijete! Knjigu potražite ovdje.

7. 99 priča iz Biblije

Ova zanimljiva knjiga donosi 99 priča iz Starog i Novog zavjeta koje prate prigodne ilustracije. U ovoj knjizi, priče su prikazane na jednostavan i zanimljiv način, prilagođeno svakom djetetu. Knjiga će zasigurno oduševiti djecu, ali i roditelje koji s njima budu čitali biblijske priče. Knjigu potražite ovdje.

8. Oče naš

Knjižica “Oče naš” približava djeci molitvu koju nas je Isus naučio moliti. Ova će molitva, koja se djeci ponekad čini predugačkom i teškom, svojim stihovima i predivnim ilustracijama postati njihova najdraža molitva. Kada je budu slušali u vašemu sigurnom naručju, osjetit će svu ljepotu svetosti i upoznat će Boga kao našega Oca. Knjigu potražite ovdje.

9. Tajna sreće

U ilustriranoj slikovnici “Tajna sreće”, Isusova poruka o blaženstvima iz Govora na gori ispričana je na način prilagođen djeci, posebice uzrastu predškolaca od pete do sedme godine. Pisana jednostavnim izričajem, slikovitim primjerima te snažnim i upečatljivim porukama te obogaćena vrlo lijepim ilustracijama ova slikovnica djeci približava Isusov Govor na gori. Zahvaljujući zanimljivom pristupu djeca će se rado poistovjetiti s pričom i prihvatiti važne životne poticaje u njoj sadržane: brižno pazite na one koje volite; nemojte se svađati, prepirati ni nazivati jedni druge pogrdnim imenima; ne uzimajte ono što nije vaše; uvijek govorite istinu i ispunjajte svoja obećanja itd. Knjiga također uključuje i izvorni tekst Blaženstva te Molitvu Gospodnju – Očenaš. Knjigu potražite ovdje.

10. 365 biblijskih priča za djecu

Biblijske priče sadržane u knjizi poredane su kronološki, odnosno prema rasporedu biblijskih knjiga pa se slobodno može reći da ove biblijske priče pripremaju najmlađe na potpuno upoznavanje Svetoga pisma, njegovih zbilja, događanja, osoba i pojmova te na takav način odmalena mogu upijati najvažnije sadržaje svete povijesti. Njihov broj od 365 pokazuje jasnu namjeru priređivača da djeci za svaki dan u godini njihovi roditelji i najbliži pročitaju po jednu priču i tako ih uvode u svijet biblijskih sadržaja, kulture izražavanja te u likovni svijet. Knjigu potražite ovdje.

Bitno.net