euharistijska čuda u katoličkoj crkvi (1)

Euharistijsko čudo u Buenos Airesu

U Buenos Airesu se dogodilo posljednje euharistijsko čudo koje je Crkva priznala. Zbilo se to 1996. godine a cijeli proces se dogodio za vrijeme kardinala Jorgea Bergoglija, pape Franje, koji je naložio da se sve znanstveno ispita. Što nam Bog poručuje ovakvim čudima? Sve slabija vjera u stvarnu prisutnost uskrslog Krista u Euharistiji, jedan je od osnovnih znakova krize duhovnog života. Isus Krist želi oživjeti našu vjeru u svoju euharistijsku prisutnost i radi toga nam svako malo, u povijesti Katoličke Crkve, daje znakove – euharistijska čuda.

 

Ona jednoznačno potvrđuju da je u Euharistiji prisutan On sâm – uskrsli Gospodin, u otajstvu svog božanstva i slavnog čovještva. Posljednje euharistijsko čudo koje je Crkva priznala dogodilo se 1996 godine u glavnom gradu Argentine, Buenos Airesu. Posvećena Hostija pretvorila se u Tijelo i Krv. Dana 18. kolovoza 1996. godine, uvečer oko 19 sati, vlč. Alejandro Pezet, slavio je svetu Misu u katoličkoj crkvi u trgovačkoj  četvrti  Buenos Airesa.   Pred   kraj   Pričesti prišla  mu  je  žena i rekla mu kako u stražnjem dijelu crkve na  svijećnjaku  leži  odbačena Hostija. Vlč. Alejandro pošao  je  prema  naznačenom mjestu do posvećene Hostije. Bila je tako  uprljana  da  je nije mogao pojesti. Stavio ju je u posudu s vodom i pohranio  u  svetohranište  u kapelici  Presvetog  Oltarskog Sakramenta. Kada je u  ponedjeljak,  26. kolovoza, vlč. Alejandro otvorio tabernakul, u čudu je ustanovio kako se Hostija promijenila u mišićno tkivo. Izvijestio je o svemu kardinala Jorgea Bergoglija koji mu je naložio da se učine profesionalne fotografije.

Hostija je fotografirana 6. rujna. Na njima se vrlo jasno da vidjeti da se Hostija, koja se promijenila u mišićno tkivo, značajno povećala. Kroz nekoliko godina tkivo je čuvano u svetohraništu, a cijela stvar držana je u tajnosti. Kako Hostija kroz cijelo to vrijeme nije podlegla raspadanju, godine 1999., po odluci kardinala Bergoglija, sadašnjeg pape Franje, dana je na znanstvena ispitivanja. Iz  Hostije, koja je postala komadom mišićnog tkiva, dr. Castanon uzeo je uzorke dana 5. listopada 1999. u prisutnosti kardinalova predstavnika. Uzorci su poslani znanstvenicima u New York. Namjerno nisu poslane nikakve dodatne informacije kako bi se izbjegle bilo kakve sugestije. Jedan od istraživača bio je dr. Frederic Zugibe, glasoviti njujorški kardiolog i patolog sudske medicine. On je ustvrdio da je ispitano tkivo dio ljudskog tijela s vlastitim DNA. Znanstvenik je potvrdio da je »ispitani uzorak dio srčanog mišića stjenke lijeve srčane komore. Taj mišić odgovoran je za stiskanje srca. Treba znati, da lijeva komora srca pumpa krv prema svim dijelovima tijela. Srčani mišić je pod upalnim procesom, o čemu govori velik broj bijelih krvnih zrnaca. Ukazuje to na činjenicu da je uzorak uzet sa‘živog srca’. Tvrdim da je srce bilo živo, jer bi u suprotnom bijela krvna zrnca odumrla izvan živog organizma; ona su potrebna kako bi se mišić održao na životu. Prisutnost bijelih krvnih zrnaca nam svjedoči, da je srce bilo živo u trenutku uzimanja uzorka. Štoviše, bijela krvna zrnca prodrla su u tkivo, što ukazuje na činjenicu da je srce trpjelo, npr. kao da je tijelo bilo izloženo teškom bičevanju u predjelu prsnog koša.« Dvojica Australaca, glasoviti novinar Mike Willesee i pravnik Ron Tesoriero, koji su bili svjedoci tih ispitivanja i znali otkuda potječe uzorak, bili su zatečeni nalazom dr. Zugibea. Mike Willesee upitao je znanstvenika koliko bi dugo bijela krvna zrnca mogla ostati na životu u ljudskom tkivu koje je pohranjeno u vodi. Doktor Zugibe odgovorio je da bi odumrla u samo nekoliko minuta. Tada je novinar izvijestio da je uzorak na kojem su vršena ispitivanja, bio mjesec dana čuvan u posudi s običnom vodom, a potom tri godine u posudi s destiliranom vodom. Tek nakon toga uzeti su uzorci za ispitivanje. Doktor Zugibe je odgovorio da ne pronalazi znanstveno objašnjenje te činjenice i da ne postoji nikakvo racionalno tumačenje. Tada je Mike Willesee rekao dr. Zugibeu da je ispitani uzorak dio posvećene Hostije (bijeli nekvašeni kruh)  koja  se  na  tajanstven  način  promijenila  u  dio  ljudskog  mišića. Osupnut tom informacijom dr. Zugibe je rekao: »Na koji način i zbog čega je posvećena Hostija mogla promijeniti svoje stanje i postati živo tijelo i krv čovjeka, za znanost će ostati velika nerazjašnjena tajna koja u potpunosti nadilazi njezinu kompetenciju.«

Jedini  razuman  odgovor  može  nam  dati  samo  vjera  u  Božje nadnaravno djelovanje. Bog nam je na taj način htio ponovno potvrditi da je uistinu prisutan u otajstvu Euharistije. 

Euharistijsko  čudo  u  Buenos  Airesu  nadnaravni  je  znak potvrđen  znanstvenim  istraživanjima.  Po  tom  čudesnom  znaku,  Isus nas  želi  potaknuti  na  živu  vjeru  u  svoju  živu  prisutnost  u  Euharistiji pod  prilikama  kruha  i  vina.  Podsjeća  nas  da  je  ta  prisutnost  realna, a ne simbolična. Možemo ga gledati i vidjeti jedino očima vjere pod prilikama  posvećenog  kruha  i  vina.  Ne  vidimo  ga  očima  tijela,  jer  je ondje prisutan u svom slavnom čovještvu. Isus prisutan Euharistiji nas gleda, ljubi i želi nas otkupiti.

Mike  Willesee  (obratio  se  istražujući  dokumente  jednog od  euharistijskih  čuda)  u  suradnji  s  Ronom  Tesorierom,  napisao  je knjigu  Reason  to  Believe  (Razlog  za  vjerovati)  u  kojoj  je  predstavio dokumentirane  činjenice  euharistijskih  čuda  i  drugih  znakova  koji potiču  na  vjeru  u  prisutnost  Boga  u  Katoličkoj  Crkvi.  Snimili  su  i dokumentarni  film  o  Euharistiji  koji  se  u  velikoj  mjeri  temelji  na znanstvenim  otkrićima  vezanima  uz  čudo  Hostije  iz  Buenos  Airesa. Namjera  im  je  bila  predstaviti  Nauk  Katoličke  Crkve  o  Euharistiji. Prikazali su film u brojnim gradovima Australije. U Adelaidu projekcija se odvijala u dvorani s dvije tisuće mjesta. Po prikazivanju filma bilo je predviđeno i vrijeme za pitanja i diskusiju. Za riječ se javio čovjek koji je kategorički, jasno i glasno, ustvrdio da je slijep. Kako je bio svjestan da je to jedan poseban film žarko je želio pogledati ga. Prije same projekcije filma obratio se Isusu s gorljivom molitvom da mu dopusti vidjeti film. A, nakon molitve – progledao je i odgledao svih 30 minuta filma. Nakon  posljednje  scene  ponovno  je  izgubio  vid.  Potvrdio  je  to podrobno opisujući pojedine scene iz filma. Bio je to čudesan i dirljiv događaj koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Po ovim čudesnim znacima Bog poziva ljude na obraćenje. Ako Krist čini da se Hostija promijeni u fizički opipljivo Tijelo i Krv, i da je to tkivo mišić srca, koje svjedoči teško trpljenje, kao da je izloženo teškom  bičevanju  u  predjelu  prsa,  onda  na  taj  način  želi  obnoviti, pobuditi i ojačati našu vjeru u njegovu stvarnu prisutnost u Euharistiji, zorno  pokazati  da  se  za  vrijeme  svake  Mise  uprizoruje  drama  našeg otkupljenja: muka, smrt i uskrsnuće Isusa Krista. Isus je rekao: »Ako ne vidite znamenja i čudesa, ne vjerujete!« (Iv 4, 48). Ne treba tražiti čudesnih  znakova, no ako nam ih Isus sâm daje  onda  ih  trebamo ponizno  prihvatiti  i  pokušati  razumjeti  što  nam  po  njima  želi  reći. Zahvaljujući  euharistijskim  čudesima  mnogo  je  ljudi  pronašlo  vjeru u Trojedinog Boga koji nam se objavljuje u Isusu Kristu, prisutnom u sakramentima, Isusu Kristu koji naučava po Svetom Pismu i Učiteljstvu Katoličke Crkve.Otajstvo koje nadilazi naš razum. Istina o Euharistiji, o stvarnoj prisutnosti osobe uskrslog Krista pod prilikama kruha i vina, jedna je od najvažnijih, usto i najneshvatljivijih istina koje nam objavljuje Isus. Isus nam po euharistijskim čudima želi zorno potvrditi da je sve što je rečeno o Euharistiji – istinito: da nam On uistinu daje svoje ljubljeno tijelo i krv za duhovnu hranu i piće.Isus je ustanovio Euharistiju dan prije svoje muke, smrti i uskrsnuća.

U prilikama otajstva Euharistije naš ljudski razum otkriva svu svoju bespomoćnost i ograničenost. U enciklici o Euharistiji Ivan Pavao II. piše: »’Po posvećenju kruha i vina događa se promjena svih supstanci kruha  u  supstancu  Tijela  Isusova,  našeg  Gospodina,  te  supstanci  vina  u  supstancu  njegove  Krvi.  Tu  je promjenu prikladno i točno sveta Katolička Crkva nazvala pretvorbom.’ Uistinu, Euharistija je misterium fidei – tajna vjere koja nadilazi naš razum i koju je moguće spoznati i prihvatiti jedino u vjeri, kako često govore patrističke kateheze o tom Božjem sakramentu. ‘Ne gledaj – opominje sv. Ćiril Jeruzalemski – u kruhu i vinu obične i prirodne sastojke, budući da je Gospodin jasno rekao da su oni njegovo Tijelo i njegova Krv: potvrđuje to vjera, mada razum sugerira nešto drugo.’« (Ecclesia de Eucharistia, 15)

Euharistija  je  za  svakoga  od  nas  najveći  dar  i  najveće  čudo.  Po  Euharistiji  nam  Isus  daje  samog sebe, uključuje nas u djelo Otkupljenja, daje nam udio u svojoj pobjedi nad smrću, grijehom i sotonom, pobožanstvenjuje  nas  i  uvodi  u  život  Presvetog  Trojstva.  U  Euharistiji  primamo  »lijek  besmrtnosti, antidotum smrti« . Radi toga svako svjesno i dobrovoljno zanemarivanje svete nedjeljne Mise, ili Mise blagdanom, vodi nepovratno u duhovnu propast, znak je nedostatka vjere – i stoga teški grijeh. Treba svakako upamtiti da ukoliko »kršćanin na savjesti ima teški grijeh, obvezan je krenuti na put pokore po sakramentu pomirenja kako bi mogao u punini sudjelovati u žrtvi Euharistije.«

(Ostale članke o euharistijskim čudima VIDI OVDJE!)

p. M. Piotrowski TChr

Ljubite jedni druge!,  (2010, str.22-24)), župa B. D. Marije Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea, Trnovčica-Zagreb)

Bitno.net očekuje korisne, poticajne, pozitivne, objektivne i informativne komentare koji upotpunjuju članak/vijest ispod koje su objavljeni. Komentari koji sadržavaju mržnju, psovanje, nasilno ponašanje, nepoštivanje sugovornika i autora članka, osobe spomenute u članku ili vijesti itd., bit će obrisani. Bitno.net ne odgovara za sadržaj komentara pošto se isti objavljuju u realnom vremenu. Podsjećamo vas da po novim izmjenama kaznenog zakona od 01.01.2013. (glava XV.) zbog vaših komentara možete kazneno odgovarati. Komentari ispod članaka ne predstavljaju nužno stajališta uredništva portala Bitno.net.

Prikaži komentare

(131 komentara)

131 thoughts on “Euharistijsko čudo u Buenos Airesu

 1. Isuse sine Boga živoga smiluj nam se! Isuse smiluj se cijelome svijetu! Isuse smiluj se našem Hrvatskom narodu! Pošalji Svoga Svetoga Duha Gospodine i obnovi lice zemlje! Obnovi naš Hrvatski narod, prosvijetli mu duh i dušu da može razaznati što je volja Božja, da donosi plodove dostojne obraćenja, pokore i žrtve za spas sebe samoga. Hvala ti Isuse na sve većoj Tvojoj nazočnosti u ovome svijetu!

 2. Nisu mi potrebna čuda,ja vjerujem,sretna sam što je Isus našao mjesto u mom srcu,ali sam i žalosna što mnogi ne znaju što znači imati Isusa za prijatelja kojemu sve možeš povjeriti jer on je jedina istina i mir koji može samo on dati ako vjeruješ…

 3. Moje naj veće uvjerenje je to što je nauka o čovjeku i medicina otkrila naj veći dokaz za vjeru u Boga i sve što vjera prikazuje da je Božije.Nauka je ustanovila da u čovjeku postoji Anima tj,Duša.To što se provlače koje kakve propagande i nije za vjerovati.Kao taj komad (Myokarda tj,srčanog mišića da se pretvorilo od Hostije.Danas su toliko pojedinci kradljivci savremeni da mogu naj savremeniji trezor otključati sa češljom za kosu a da neko nije mogao otključati mjesto u tabernatu gde je bila smještena hostija i staviti deo ljudskog srca.Da bih približilo silnu rulju koja se poodavno udaljila od Boga i Crkve i sv,Misni slavlja.To je moj komentar.Gotovo redovno idem na sv,Misna slavlja i vjerujem u Boga i sve što je Božije.Pozdrav vjernicima pa i ateistima i oni imaju pravo na svoje mišljenje.

  • Snježana Čehulić-Izsing Šta to ti Snježana računaš da bih ja trebao proispitati svoju vjeru.Pročitaj sveto pismo ili misal tada si dorasla da mi šalješ kritike.Prije svega neznaš da neznaš.Radi toga i ne ljutim se na tebe.Hvala ti na komentaru volim i kritike.Za tebe pozdrav i malo više prouči teologiju.

  • Ivo Stanic svi koji idu u crkvu i na Misu kažu da vjeruju u Boga….o tom po tom……ti očito ne vjeruješ u Pretvorbu…..al to je tvoj problem…….za mene je Hostija nakon Pretvorbe Tijelo Kristovo i za to vjerovanje mi netrebaju nikakvui naučnici niti ovakvi učenjaci ….onaj tko vjeruje jednostavno vjeruje i nisu mu potrebna nikakva čudesa a onaj tko ne vjeruje ni ovakvo čudo mu neće pomoći,Sveto pismo sam pročitala i od svećenika naučila o svemu tome, hvala

  • Oprostite, ali prije komentara bilo bi dobro da ste podrobno pročitali tekst u kojem jasno stoji da prisutnost bijelih krvnih zrnaca svjedoči o tome da je komad tkiva sa živog srca. I to su potvrdili znanstvenici koji su proučavali taj komad mišićnog tkiva. Bijela krvna zrnca bila su prisutna i nakon više od tri godine u tom tkivu. Tako da to automatski isključuje mogućnost da je netko podmetnuo tkivo u tabernakul.
   Druga stvar je Euharistija. Ne znam kojoj vjeri pripadate, ali katolik očito niste. Katekizam Katoličke Crkve u broju 1333 jasno o tome piše: "U središtu euharistijskog slavlja nalaze se kruh i vino, koji, izgovaranjem Kristovih riječii i zazivom Duha Svetoga, postaju Kristovo Tijelo i Krv…" Neprihvaćanjem nauka crkvenoga učiteljstva, pogotovo kad se radi o središnjem Otajstvu Crkve što je Euharistija, dovodite se u stanje teškoga grijeha i u krivovjerje.
   Mir i dobro

  • Ivo Stanić, nisi bio dovoljno jasan. Iz tvoga teksta je teško saznati da li ti vjeruješ da se je stvarno ovdje desilo čudo,i da je od hostije postao komadić srčanog mišića? Ako ne vjeruješ onda jasno reci: "Ne vjerujem u to i basta". Za mene je teže povjerovati da je netko (tko uostalom nije ni mogao saznati za ovu isprljanu hostiju, sakrivenu od svećenika), i da je preko noći mogao 'donijeti' komad ljudskog srca. Vjerujem zato u ovo STVARNO, da je to djelo Božije. To mi je jednostavnije i logičnije.

 4. …Pitao jedan nevjernik svećenika kušajući,ga kako može u tako maloj hostiji da stane cjelo tjelo.Mudri svećenik mu je odgovorio.Vidiš koliko je tvoje oko maleno, a u njega stane cjelo nebo!

 5. …Pitao jedan nevjernik svećenika kušajući,ga kako može u tako maloj hostiji da stane cjelo tjelo.Mudri svećenik mu je odgovorio.Vidiš koliko je tvoje oko maleno, a u njega stane cjelo nebo!

 6. Je li ko od vas cuo za izvan stanicni matriks? Uz pomoc njega znanstvenici i doktori regeneriraju bilo koji dio ljudskog tijela, jer je otkriveno kako potaknut stanice da ponovno odrade svoju funkciju regeneracije odnosno stvaranja određenog dijela ljudskog tijela. Službeno ovo je u razvoju, neslužbeno nesmjem komentirat. Službena suvremena znanost je daleko iza onog što se u tajnost razvija i uci. Nebiste vjerovali kad bi znali, mislili bi da je fikcija. Mir svama.

  • Euharistijska čuda su evidentirana u povijesti i davno prije čak i 20 st. nego li je nekolicina znanstvenika postalo luđacima (đavoljim slugama). Izvan stanični matriks je samo kap u moru (pa ne bi baš nazvao fikcije već prije ljudskog neznanja/neinformiranosti prisustva đavolje moći na Zemlji). Ranih 90-tih teleportacija je bila pri kraju, kloniranje ljudi je pri kraju ili gotovo, kontroliranje klime je gotovo, energije također, mogu vizualizirati stvari koje niti ne postoje… Moć obmane neograničena. Ali oni neće niti to. Hoće VLADATI cijelim svijetom. Hoće kontrolirati LJUDIMA!!! Vrlo opasan projekt za čovječanstvo je SMART projekt koji se počeo polako već primjenjivati. U konačnici će moći utjecati na ljudske misli, a ljudi će misliti da su to njihove misli. Pogubno i duhovno i tjelesno. Opasno je i najmoćnije oružje svijeta MAART. To već koriste. Opet neće im to biti zadovoljavajuće pa će htjeti u budućnosti čipirati svaku osobu potkožno u svrhu kontrole apsolutne nad ljudima. Na kojim tjelesnim mjestima opisano je u Svetome Pismu. Pametnima dosta. A sve to kada im dođe vođa JEDAN VOĐA, JEDNA VOJSKA, JEDNA (NOVA) VJERA, JEDAN UNIVERZALNI SVIJET. Ali kao što luđaci su uvijek luđaci pa tako uvijek previde nešto, a u ovom slučaju ”komet” Kazne koji putuje svemirom i ide prema Zemlji. Znanstvenici su rekli vremenski period u razmaku od sedam godina kada ga možemo očekivati, a BDM točnu godinu!
   Neka se oni ludiraju, vi idite na Sv.Misu, Sv. Ispovijed, Sv. Pričest. Trudite se što manje griješiti. Ne brinite, na vrijeme će BDM i Isus dati ljudima znakove upozorenja pa tko želi nakoju stranu neka sam odabere. NEDAJTE SE NI POD KOJIM OKOLNOSTIMA U BUDUĆNOST ČIPIRATI. (tim čipovima će zamijenjivati tzv. superkartice (koje nam stižu u budućnosti od EU i USA) jer gotovinskog novca neće biti. Neka nas sve Gospodin blagoslovi i čuva te molimo i za te luđake možda se tko i obrati na Dobro. Svaka duša je vrijedna!!! Ovo rat protiv sila Tame.

   • Mir s vama! Receno je Caru carevo, Bogu Bozije, ne ulijevajte strah jer mi smo bica radosti i vjere! Tko ima usi neka cuje tko ima oci neka vidi!

    • Mislim da je došlo do zamjene teza.
     Nisam lagao, a što su činjenice takve kakve jesu – nisam ih ja birao. Činjenice zvuče strašno.
     Nije mi bila namjera bilo koga strašiti.
     Svašta je pisano kao i o prispodobi o smokvi.
     Nečiji doživljeni strah više govori o osobi koja je to tako doživjela nego o napisanome.
     Znači, po toj logici, ja bih se trebao bojati jer je Gospodin po sv. Ivanu objavio Otkrivenje. Svašta.
     Ljubav i Mir Gospodinov sašao na sve nas pozemljare.

     Dana 29.1.2013., kontakt Disqus je napisao:

   • Ja sam to takodje cula. Cula sam jos i da cemo preko tableta gutati cipove i da necemo ni znati da ih nosimo u sebi? Sto ti kazes jeli to vec tako? Kako se mozemo, mi krscani obraniti protiv te kontrole misli etc…Zahvalna sam ti na odgovoru.

    • Ma nebrini se.
     Znaš kao vjernica kako treba ispravno živjeti.
     Za ostalo se ne brini.
     Što se tiče navedenih ‘tableta s čipovima’ to nije potrebno. Zna se točno na kakvim frekfencija u herzima radi mozak dok čovjek spava, na kojima dok se budi, na kojim dok je još ‘ukomiran’ (bez jutarnje kavice :) ) … itd.
     Može se već sada utjecati na ljudski mozak bez tableta.
     Ma nebrini se. Kako će se zbiti budućnost samo Gospodin zna.
     Da nebi bilo da nekoga strašim u Svetome Pismu smo upozoreni na Antikrista, žig zvijeri (opisano u Svetome Pismu: na ruku ili čelo)
     Ne treba se bojati i ne treba se brinuti. Znati će se sve na vrijeme. Ta Bog nije čovjek, nema zloće, Bog želi da svi budemo već ovdje dobre osobe i da s Njime živimo zauvijek. (možemo samo zabrljati mi, Bog neće)
     Nije nas uzalud Sin Čovječi upozorio: kada smokva omekša znate da je ljeto blizu tako i vi kada vidite ‘znakove vremena’ znajte da je pred vratima.
     Dobro je znati jer dođe li kakav trenutak da trebamo izabrati stranu, mudro je znati koga slijediti.
     Gospodin udijelio svoj Sveti blagoslov svima.
     Žao mi je što neki ljudi misle da su ovo ljudske (moje) ideje i riječi. Kako je Bog odlučio tako neka bude.

     p/s i Isus je na brdu Tabor dobio ‘detaljne upute’ od Svoga Oca, a preko Mojsija i Ilije. (nije grijeh znati što Gospodin namjerava – kako to neke osobe doživljavaju ili tumače)
     Osobno neulazim više u bolnicu. Nisu ovo vremena za vjerovati ljudima. Bog sve zna pa što odredi neka tako bude. A Bogu hvala i slava što sam još uvijek živ i zdrav pa mi i netrebaju njihove usluge. Ne brinem, živjeli su ljudi i prije bez današnjih oblika bolnica. Netko će reći ljudi su umirali od kuge i sl., a kao da je danas bolje – još više karcenogenih i drugih bolesti.

     Bb sestro po Gospodinu

     Dana 31.1.2013., kontakt Disqus je napisao:

     • Dajte se okanite prorokovanja jer nemate taj dar nego patite od toga da budete u centru pažnje

     • Jeli možda i Apostol Pavao ”patio da bude u centru pažnje”?

      Filipljanima 2,12
      Tako, ljubljeni moji, poslušni kako uvijek bijaste, ne samo kao ono za moje nazočnosti nego mnogo više sada, za moje nenazočnosti, sa strahom i trepetom radite oko svoga spasenja!

      Sveto Pismo je Riječ Božja. Orijentir je (barem meni) Sveto Pismo i dragi Bog.
      Što sljepcima ništa neznače i Božji znakovi kao munja, potres i galeb (a ne golub), prvo dvoje zabilježeno čak i na Kalvariji, sljepačka su posla. Previše slučajnosti da bi bilo slučajnost koja usput apsolutno nepostoji.
      Mir i Dobro.

      Dana 20.3.2013., kontakt Disqus je napisao:

    • Slažem se, po ljubavi ćemo svi biti mjereni.

     Kako što malo dijete voli tatu i mamu. Tata i mama nisu savršeni ali malo dijete ih voli. Zašto? Jer ljubav nevidi ljudske mane.
     Tako trebamo i mi kao djeca voljeti sve oko sebe bili oni ovakvi ili onakvi.
     Nebi želio biti krivo shvaćen. Zna se (tko želi da zna) zašto se hodočasti u Ludbreg zašto u jedno malo mjesto 50-tak kilometara od Rima.
     To u Buenos Airesu je Bog učinio poradi onih koji još nevjeruju, zbog naše slabe vjere, … ma već je gore u tekstu objašnjeno.

     (Osobno ne doživljavam to kao senzaciju. Bog je stvorio sve – cijeli svemir, sve mu je moguće zašto bih se čudio što je na točkici maloj (zemlji) u svemiru to učinio, a osim toga takva znamenja i dr. svoje prisutnosti Bog je već i prije radio. To bi trebalo biti čudo nekome tko se prvi puta susreće s Bogom – a, možda griješim.)

     Međutim treba biti i oprezan jer mi ljudi nismo apsolutno dobre osobe (bezgrešne).
     Tako se provlači npr. oprosti i nezaboravi. (koja zamka)
     Malo dijete kada oprosti ono odmah i ZABORAVI jer kao što nama Gospodin oprosti kod sv. Ispovijedi neće nam više to spominjati.
     A, ‘nezaborav’ vremenom se izrodi u nepodnošljivost pa čak i u mržnju. Stoga taj čuveni ‘nezaborav’ dovodi u pitanje dali smo uopće oprostili nekome. Nezaborav je nešto loše mada je kod ljudi uvriježeno da predstavlja nešto dobro.
     Dječja ljubav (Božja) ulazi u čovjeka samo po molitvi.
     Draga Vlatka, s ljubavlju u svojoj duši nitko te nemože odvesti na krivi put. Te stvari čovjek jednostavno osjeti tzv. u srcu – mislim da je to djelo Duha Svetoga u osobama.
     Bb svima

     Dana 1.2.2013., kontakt E.G.M. je napisao:

 7. BOŽE MOJ,smiluj se oprosti mi sve moje grijehe koje sam činila u svome životu svjesno i nesvjesno,vjerujem čvrstom VJEROM BOŽE MOJ DA ČEŠ USLIŠITI MOJE ISKRENO KAJANJE. Dragi ISUSE MOJ VOLIM TE svom dušom i srcem svojim. MARIJO MAJKO MOJA BUDI MOJA SNAGA.

 8. BOŽE MOJ,smiluj se oprosti mi sve moje grijehe koje sam činila u svome životu svjesno i nesvjesno,vjerujem čvrstom VJEROM BOŽE MOJ DA ČEŠ USLIŠITI MOJE ISKRENO KAJANJE. Dragi ISUSE MOJ VOLIM TE svom dušom i srcem svojim. MARIJO MAJKO MOJA BUDI MOJA SNAGA.

 9. Klanjam ti se smjerno, tajni Bože naš, što pod prilikama tim se sakrivaš, srce ti se moje cijelo predaje, jer dok promatra te, svijest mu prestaje.
  Rana kao Toma ja ti ne vidim, ipak Bogom svojim priznajem te s njim; daj da vjera moja uvijek življe sja, da se ufam u te, da te ljubim ja. (Toma Akvinski)

 10. Hvala ti Isuse što te primam u svojem tijelu svake mise u hostiji ., Isuse vjerujem da si uz mene i uz nas sve koji se molimo za te ., !

 11. Hvala ti Isuse što te primam u svojem tijelu svake mise u hostiji ., Isuse vjerujem da si uz mene i uz nas sve koji se molimo za te ., !

 12. Ja vjerujem u Boga , mada nisam zaslužila njegovu dobrotu puno puta mi je pokazao da bez njegove volje ništa nije moguće.Svojim životom nisam zaslužilA DA MOGU PRIMITI SVETU PRIČEST I TKO TO NIJE DOŽIVIO A VJERUJE NEZNA KOLIKI JE TO TERET. MOLIM BOGA DA MI BUDE U POMOĆI DA IZAĐEM IZ OVE TAME DA ZASLUŽIM BITI SUDIONIKOM EUHARISTIJSKOG SLAVLJA.ZDRAV TIJELO ISUSOVO, ZDRAVO KRVI ISUSOVA ♥♥♥

  • Ema Isus te ljubi jer se kaješ i svjesna si sebe i njeove ljubavi za tebe svi smo mi grešni ljudi samo što jedni priznaju a drugi niječu a za sve je Isus da svoje tjelo i krv to je snaga možeš se duhovno pričestit

 13. Gopodin Stanic me podsjeca one o kojima Isus govori, da ako tko nece vjerovati, sve i da vidi kako mrtvi ustaju iz groba, nece povjerovati. Za vjeru u cudo treba srce a ne razum.

 14. Da moj Isuse i ovim cudom ponovo nam potvrdujes svoju ljubav i zrtvu koju si za sve nas podnio noseci za nas teski kriz otkupljenja i spasena i ponovo nama nevjernim "Tomama" oveas duhovne oci isrce da te mozemo odstojno primati u svetoj Euharistiji. O ljubljeni moj Boze i sve moje cisto srce stvori nam i duh postojan u tebi.

 15. Mnogo čuda se dešava na svijetu ali ali neki ljudi ili nežele vjerovati ili nemaju taj dar vjere…onaj tko neželi vjerovati siguran sam da taj kad bi čak i osobno vidio neko čudo opet bi sumnjao i nebi vjerovao

 16. Kad će popovi prestati karat malu djecu,i kad ća se ponašati kao pravi sluge Božije,kad će prestati slaviti bogatstvo i sjaj, onda ćo ponovo krenuti u Crkvu.Jedina nada je papa Franjo koji je između njh jedini pravi pastir

 17. Ne moramo ništa tražiti od svega ovoga .Imamo naš organizam i vidimo i osjećamo što se sve u njemu događa.Ništa ne možemo predvidjeti niti sami nešto poduzeti na njemu.Bilo gdje da se nalazimo:na visini nekoga stabla ili smo visoko na nekoj građevini ,ili nešto radimo pa zaprljamo ruke, a dođe sila za veliku ili malu stolicu,a mi to ne želimo,jer nam to drugi sugeriše i daje određene potrebe i direktive moramo trčati i tražiti WC ilineki drugi zaklon radi obavljanja određenih poslova.U takvom našemu malom tijelu ima toliko dugih crijeva i ostalih organa,pa se pitamo gdje nam to sve stane.Kako naša krv teče našim organizmom i sve drugo što se događa u organizmu:pumpanje krvi ,pije se tekućina i ona ide svojim kanalom, a ne u drugi kanal ili hrana isto tako.Disanje ide svojim kanalima kroz nos i usta,a grlo je samo jedno.Jesmo li se kada zapitali TKO NAM JE TO STVORIO I DAO.Jesmo li se kada zapitali zašto znastvenici ne mogu objasniti ili doseći u svojim znastvenim znanjima ništa o našemu Stvoritelju-Bogu.Zašto:ZATO ŠTO IM TO BOG NE DOZVOLJAVA I NEDA IM TO ZNANJE DA BI DOŠLI OD BOGA.Zato i jest BOG najveći Stvoritelj svega na ovom svijetu i njime uzpravlja kao po digitalnoj traci.Zato – mi hoćemo ili nećemo – moramo vjerovati u ono što ne možemo dokučiti niti znati o svemu tome.Što prije povjerujemo u Boga prije ćemo ljepše i bolje živjeti u miru i ljubavi.Pozdrav.Drago. Mir i svako dobro svima vama na svijetu.

 18. "Sve slabija vjera u stvarnu prisutnost uskrslog Krista u Euharistiji, jedan je od osnovnih znakova krize duhovnog života" kako Krist postaje prisutan u Euharistiji-svetom misom! a kako ta vjera neće slabiti kad su modernisti koliko god su mogli izbanalizirali pristup toj istoj misi

 19. ne nalazi se u hostiji, nego On jest hostija, ili možemo reći da se nalazi pod likom/prilikom/akcidentom hostije, odnosno kruha. kad bi Crkva rekla da se nalazi u hostiji onda bismo ispovijedali konsupstancijaciju

 20. Hvala ti Isuse što si uz nas,jadne i slabašne ljude,molim te nikad nas nemoj napustiti….Trebamo te!!!!

 21. Hvala ti Isuse što si uz nas,jadne i slabašne ljude,molim te nikad nas nemoj napustiti….Trebamo te!!!!

 22. Bill Carlin imat ćeš kad i plakat,pogotovu zbog ovoga,a tek sramit se.pri Njega kad dođeš,a doćeš ka i mi svi,s čim,bolje ti je da se ispovjediš i pokaješ pa tek onda pričestiš jer žao mi
  te ,čovječe.Bog bio s tobom i prosvitlio te.Amen,

 23. Svatko ima svoje mišljenje i pravo na to,ali Isusu je sve moguće hvala mu na tome i ja vjerujem u njega.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>