“Svi smo pozvani boriti se protiv pandemije, a cjepiva su ključno sredstvo u toj borbi”, istaknuo je Papa u poruci objavljenoj na društvenoj mreži Twitteru od 7. travnja.

“Svima, a posebno najslabijima, je potrebna pomoć. Samo zajedno možemo izgraditi pravedniji i zdraviji svijet. Svi smo pozvani boriti se protiv pandemije, a cjepiva su ključno sredstvo u toj borbi”, kaže se u Papinom tweetu

Podsjećamo, papa Franjo i papa u miru Benedikt XVI. primili su cjepivo još u siječnju ove godine. Također, Vatikan je tijekom veljače i ožujka organizirao cijepljenje za zaposlenike u vatikanskim institucijama, ali i oko 1200 beskućnika.

Dodajmo i da je Kongregacija za nauk vjere u prosincu 2020. izdala dokument u kojem je navela kako se “sva cjepiva koja su odobrena kao klinički sigurna i učinkovita mogu koristiti u dobroj savjesti”, no da “cijepljenje, kao pravilo, nije moralna dužnost, te da, stoga, ono mora biti dobrovoljno”.

Više o temi cijepljenja možete pročitati u članku: Čime bi se u raspravi oko cijepljenja trebali voditi oni koji vjeruju u svetost života