Papa Franjo i papa emeritus Benedikt XVI. u Vatikanu su primili prvo cjepivo protiv koronavirusa. Kampanja cijepljenja u Vatikanu započela je u srijedu, 13. siječnja, piše Vatican News.

„Mogu potvrditi da su papa Franjo i papa emeritus, u sklopu programa cijepljenja države Vatikan, primili prvu dozu cjepiva“, izjavio je Matteo Bruni, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Papa Franjo je prošle nedjelje u razgovoru za talijansku televiziju najavio kako će ovoga tjedna primiti prvu dozu cjepiva. Tom prilikom je rekao: „Vjerujem da bi etički svatko trebao uzeti cjepivo. To je etičan izbor jer se inače kockate sa svojim zdravljem, sa svojim životom, ali i životima drugih.“

Sveti Otac je tada izjavio i kako cijepljenje u Vatikanu počinje sljedeći tjedan te da je on rezervirao termin. “To treba učiniti”, poručio je.

Reuters piše kako obojica papa spadaju u ranjivu skupinu, papa emeritus zbog svoje dobi, a papa Franjo zbog problema s plućima. Naime, Svetom Ocu su u mladosti zbog infekcije uklonili jedno plućno krilo.