Zahvaljujući Uredu papinskih dobrotvornih organizacija u Vatikanu će se narednih dana cijepiti čak 1200 beskućnika i najsiromašnijih stanovnika Rima, piše Aleteia.

Naime, cijepljenje je započelo 26. ožujka i nastavit će se tijekom Velikog tjedna. Cjepiva je osigurao sam Vatikan te rimska bolnica Lazzaro Spallanzani. Ovu vijest objavio je čelnik Ureda, kardinal Konrad Krajewski, koji je u priopćenju naveo kako će se cijepljenje odvijati u atriju Dvorane svetog Pavla VI., gdje su se cijepili zaposlenici Vatikana.

Kardinal Krajewski je rekao kako je otvorena web stranica putem koje se zaprimaju donacije za nabavku cjepiva „za našu najsiromašniju i najranjiviju braću i sestre“.

Podsjetimo, papa Franjo se zalagao prije nego što su cjepiva razvijena da se najprije cijepe najsiromašniji članovi društva. U snimci u UN-u, iz rujna prošle godine, pozvao je bogate zemlje da pronađu načina kako cjepiva dostaviti najsiromašnijim zemljama svijeta.

Papa Franjo je u božićnoj poruci naglasio: „Molim sve: državne vođe, poduzeća, međunarodne organizacije, da promiču suradnju, a ne natjecateljstvo, i da traže rješenje za sve: cjepiva za sve, posebno za najugroženije i najpotrebitije u svim krajevima svijeta. Najranjiviji i najpotrebitiji neka budu na prvome mjestu!“