ODUŠEVILE POZIVOM

[VIDEO] Pogledajte ‘rasplesani’ poziv poljskih redovnica na Svjetski dan mladih u Krakovu

Još su samo tri dana ostala do početka Svjetskog dana mladih u Krakovu, na kojem se očekuje dolazak oko 400 tisuća mladih iz 185 zemalja.

hqdefault

Foto: screenshot

Skupina poljskih redovnica snimila je zanimljiv videopoziv povodom Svjetskog dana mladih koji će se u Krakovu održati od 26. do 31. srpnja pod geslom “Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe”.

Družba sestara Milosrdnog Isusa iz Myślibórza u Zapadnom Pomorju plesom poziva mlade na sudjelovanje na Svjetskom danu mladih. Pogledajte njihov “rasplesani” video!

Podsjetimo, za sudjelovanje na Svjetskom danu mladih registrirano je 1770 mladih hodočasnika iz Hrvatske i 191 iz Bosne i Hercegovine. Prije početka Svjetskog susreta mladih u Krakovu, 290 mladih iz Hrvatske i BiH sudjelovat će u Misijskim danima u nadbiskupiji Katowice, 60 u nadbiskupiji Częstochowa i 50 u biskupiji Tarnów.

Tekst nastavlja ispod oglasa

U Krakovu će se pojaviti i tri biskupa iz Hrvatske: nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski te biskup sisački mons. Vlado Košić. Iz BiH u Krakov dolazi pomoćni biskup banjalučki mons. Marko Semren.

Na festivalu mladih sudjelovat će tri skupine iz Hrvatske. Glazbene nastupe imat će bend Slyric33 iz Dugog Sela i SKAC zbor iz Zagreba. Mladi iz pokreta salezijanske mladeži natjecat će se na međunarodnom nogometnom turniru pod nazivom Copa Catolica.

Detaljan program Susreta možete naći OVDJE, a itinerarij OVDJE.

Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 23. srpnja 2016.

Možda vam se svidi