Američki film „Neplanirano“, koji govori o životu nekadašnje direktorice klinike za pobačaje, a danas pro-life aktivistice Abby Johnson, puni kino dvorane u Poljskoj, gdje ga se prikazuje od 1. studenog, a gledatelji ga opisuju kao „potresan“ i „emotivan“ film koji će ih zamisliti.

Kako smo već pisali, film je započeo s projekcijama na blagdan Svih svetih, a sada poljski mediji izvještavaju o prepunim dvoranama u više od 170 kina.

Društvene mreže prepune su dojmova o filmu, a među onima koji ih dijele su i poljski političari i javne ličnosti.

“Upravo sam se vratio s filma. Ne čudim se da je sva ljevica na svijetu ustala protiv njega i pljuje ga. Film jasno pokazuje što je abortus i kakve posljedice ima. Spominju se i imena sponzora klinika za abortus (primjerice George Soros). Bit ću kratak… Taj film morate pogledati“, napisao je Adam Andruszkiewicz, parlamentarni zastupnik s liste Prava i pravednosti (PiS).

Maciej Bodasiński, jedan od distributera filma, izjavio je kako film na kvalitetan način progovara o važnoj temi…

„Ovaj film ne traumatizira ljude. Napravljen je da ozdravlja, a ne da uništava. Slika je važan čimbenik u raspravi o abortusu, u kojoj treba govoriti s puno milosrđa i pozvati ljude na ozdravljenje“, rekao je Poljak i dodao kako premijera na blagdan Svih svetih nije bila slučajna.

„Željeli smo podsjetiti da su djeca ubijena u abortusu također ljudi koji su imali prigodu živjeti ovdje na zemlji; željeli smo oživjeti sjećanje na njih“, rekao je.

Bitno.net