PREDSLAVIO KRČKI BISKUP

FOTO Ljubav iseljenje Hrvatske i Crkve: 222 krizmanika i 3000 Hrvata na krizmi u Münchenu

München: U crkvi svetog Mihaela, koja je veoma važna za Bavarce jer je u njoj sahranjena bavarska kraljevska obitelj, okupilo se 3000 Hrvata na proslavi sakramenta potvrde

krizma u Munchenu, München

München: 222 krizmanika primilo sakrament svete potvrde/Foto: Željko Nedić via Biskupija Krk

U subotu, 25. svibnja 2019. biskup Ivica slavio je svetu misu u crkvi svetog Mihaela u centru Münchena za vrijeme koje je podijelio sakrament svete potvrde 222 krizmanika koji se okupljaju pri Hrvatskoj katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca. U koncelebraciji su bili svećenici franjevci iz Sinjske provincije Presvetog Otkupitelja, dušobrižnici župe, a okupilo se oko tri tisuće Hrvata koji žive na području ovog grada.

U toj crkvi, koja je veoma važna za Bavarce jer je u njoj sahranjena bavarska kraljevska obitelj, svake se nedjelje okupljaju Hrvati na svetoj misi u 12.30 sati. Osim te centralne mise, Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca slavi svake nedjelje još sedam svetih misa na hrvatskome jeziku.

Dan ranije, 24. svibnja, u crkvi svetog Pavla, biskup Petanjak nazočio je susretu za krizmanike, njihove roditelje i kumove, a potom je uslijedila i pojedinačna sveta ispovijed. Zajednica katolika u Münchenu najbrojnija je hrvatska katolička župa u cijelome svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

*Fotografirao: Željko Nedić

Biskupija Krk | Bitno.net

Objavljeno: 30. svibnja 2019.

Možda vam se svidi