Američka pjevačka i (odnedavno) glumačka zvijezda, Lady Gaga, kritizirala je američkog potpredsjednika Mikea Pencea, nazvavši ga “najgorim oličenjem kršćanstva” tijekom nedavnog koncerta u Las Vegasu.

Gaga se, sjedeći za klavirom, negativno osvrnula na Penceovu obranu njegove žene Karen koja se našla pod udarom dijela američkih medija nakon što se zaposlila u kršćanskoj školi.

“I za Mikea Pencea, koji misli da je prihvatljivo da njegova supruga radi u školi koja zabranjuje LGBTQ, vi griješite. Kažete da ne bismo smjeli diskriminirati kršćane; vi ste najgore oličenje onoga što znači biti kršćaninom. Ja sam kršćanka i ono što znam o kršćanstvu je da nemamo predrasuda i da su svi dobrodošli.”

Karen Pence, supruga američkog potpredsjednika, kritizirana je nakon što se zaposlila na nepuno radno vrijeme u kršćanskoj školi Immanuel gdje će predavati likovnu umjetnost.

Ono što je zasmetalo dijelu američke javnosti jest činjenica da škola od svojih zaposlenika i učenika traži da žive po “biblijskim pravilima”, što uključuje zabranu LGBT aktivnosti.

Pojedini mediji objavili su navodni odlomak iz zahtjeva za zapošljavanje spomenute škole u kojem stoji:

Moralno neprihvatljivo ponašanje koje krši dobronamjerne profesionalne kvalifikacije za zaposlenike uključuje, ali nije ograničeno na, ponašanja poput: heteroseksualne aktivnosti izvan braka (npr. predbračni seks, kohabitacija, izvanbračni seks), homoseksualnu ili lezbijsku seksualnu aktivnost, poligamiju, transrodni identitet, svako drugo kršenje jedinstvenih uloga muškaraca i žena, seksualno zlostavljanje, korištenje ili gledanje pornografskih materijala ili internetske stranice.

Liberalni Huffington Post prenio je i dijelove dokumenta škole Immanuel “Temelji vjere” te posebnog odjeljka “Pristanak roditelja” u kojem stoji:

Razumijem da škola zadržava ekskluzivno pravo odbiti prijavu podnositelju zahtjeva ili prekinuti pohađanje učeniku ako su atmosfera ili ponašanje unutar određenog doma, aktivnosti roditelja ili skrbnika, ili aktivnosti studenta protivne biblijskom načinu života koje škola poučava. To uključuje, ali nije ograničeno na neposlušno ponašanje, ponašanje koje potiče razdor, te sudjelovanje, podržavanje ili prihvaćanje seksualnog nemorala, homoseksualne aktivnosti ili biseksualne aktivnosti, promoviranje takvih praksi te nemogućnost podržavanja moralnih principa škole…

Spomenute odredbe pojedini su mediji označili diskriminatornima kritiziravši Karen Pence zbog rada u školi koja potiče “LGBTIQ diskriminaciju”.

Mike Pence, tijekom intervjua za katoličku televiziju EWTN, stao je u obranu svoje supruge poručivši kako je “napad velikih novinskih kuća na kršćansku edukaciju duboko uvredljiv”.

“U Americi imamo bogatu tradiciju kršćanskog obrazovanja”, izjavio je, dodavši: “Pustit ćemo da se ostale kritike odbiju od naših leđa, ali kritiziranje kršćanskog obrazovanja u Americi mora prestati.”

Kršćanska škola Immanuel je privatna škola. Privatne škole u SAD-u su za razliku od državnih djelomično izuzete od zakonskih odredbi koje tumače diskriminaciju pri zapošljavanju. No, religijske slobode i podržavanje kršćanskog nauka o braku posljednjih godina nalaze se na velikom udaru liberalnog dijela medija, političara i javnosti.

Podsjećamo, američki potpredsjednik Mike Pence govorio je na posljednjem Maršu za život koji je prije nekoliko dana okupio sto tisuća sudionika u Washingtonu.

„Vrhovni sud je prije 46 godina okrenuo leđa pravu na život. Međutim, u tom trenutku je rođen jedan pokret, koji je definiran suosjećanjem i ljubavlju, pokrenut vjerom i istinom. Pokret koji od tada svakodnevno osvaja srca i umove“, izjavio je tom prilikom Pence, i otprije poznat po svojim pro-life i kršćanskim stajalištima.

Tino Krvavica | Bitno.net