Meksičke vlasti objavile su kako su pronašle mrtvo tijelo nedavno otetog katoličkog svećenika. Radi se o već trećoj svećeničkoj žrtvi u proteklih sedam dana u toj latinoameričkoj zemlji.

Kako prenosi portal Crux, tužitelji savezne države Morelos priopćili su kako je član obitelji identificirao oca Moisesa Fabilu Reyesa, 83-godišnjeg svećenika.

Premda prvi izvještaji pokazuju kako je otac Reyes umro od srčanog udara, vlasti smrt smatraju sumnjivom s obzirom na to da je svećenik otet početkom travnja. Također, prema pisanju meksičkih medija, izvještaji su pokazali kako nije mogao preživjeti uvjete u kojima su ga držali otmičari.

Prema nekim informacijama otac Reyes otet je 3. travnja dok se nalazio na odmoru. Navodno je njegova obitelj platila otmičarima otkupninu od 100.000 dolara.

Na ovaj tragični slučaj osvrnuo se i kardinal Carlos Aguiar Retes objavivši kako se on i Crkva “pridružuju tuzi obitelji i prijatelja oca Mosesa Fabile”.

“Molimo Gospodina da podari vječni mir njegovoj duši te da im naša Gospa od Guadalupe pruži utjehu.”

Otac Reyes radio je u Svetištu Gospe od Guadalupe u meksičkom glavnom gradu. Radi se o jednom od najposjećenijih svetišta na svijetu koje 12. prosinca, na svetkovinu Gospe od Guadalupe, posjeti i do 5 milijuna vjernika.

Podsjećamo, krajem prošlog tjedna Meksiko su potresle smrti dvaju svećenika. Tako je u četvrtak, 19. travnja, uoči večernje svete mise otac Ruben Alcantara Diaz izboden do smrti u crkvi Gospe od Carmena.

Samo dan poslije vlasti su objavile kako je ubijen vlč. Juan Miguel Contreras García, 33-godišnji svećenik, i to na kraju misnog slavlja u župi sv. Pija iz Pietrelcine u Tlajomulcu, u saveznoj državi Jalisco.

S ocem Reyesom, brojka svećenika koji su ubijeni ili umrli u sumnjivim okolnostima u posljednjih šest godina popela se na 24. U rujnu 2016., u razmaku od samo tri dana, oteta su i ubijena tri meksička svećenika. U svibnju prošle godine jedan je meksički svećenik izboden za vrijeme služenja svete mise u katedrali u Mexico Cityju, dok su u veljači ove godine ubijena dva katolička svećenika.

Kako piše Crux, toliki broj ubojstva čini Meksiko, inače zemlju s drugom najvećom katoličkom populacijom u svijetu, opasnijom za svećenike od Sirije ili Iraka gdje pripadnici ISIL-a svakodnevno napadaju kršćane.

Tino Krvavica | Bitno.net