Otac Ruben Alcantara Diaz, svećenik iz meksičkog grada Cuautitlan Izcallija, izboden je do smrti u crkvi Naše Gospe od Carmena, uoči večernje svete mise u četvrtak 19. travnja, izvijestila je biskupija spomenutog meksičkog grada na svojoj mrežnoj stranici.

Lokalni mediji objavili su kako je 50-godišnji svećenik prije napada raspravljao sa svojim ubojicom, te kako je rasprava završila ubojstvom nakon kojega je ubojica pobjegao s mjesta zločina, no motivi ubojstva i dalje su nepoznati.

Ovaj tragični događaj potvrdio je crnu statistiku prema kojoj je Meksiko jedna od najopasnijih država za crkvene službenike.

U posljednjih šest godina u Meskiku je ubijeno dvadeset i dvoje svećenika. U rujnu 2016., u razmaku od samo tri dana, oteta su i ubijena tri meksička svećenika. U svibnju prošle godine jedan je meksički svećenik izboden za vrijeme služenja svete mise u katedrali u Mexico Cityju, dok su u veljači ove godine ubijena dva katolička svećenika.

Posljednja žrtva je o. Ruben Alcantara Diaz kojega preporučamo u vaše molitve, u nadi da će njegov ubojica biti priveden pred lice pravde.

Molimo za sve naše svećenike, redovnike i redovnice koji djeluju u nemogućim ili opasnim uvjetima, kako bi ljudima naviještali Isusa Krista i njegovu Radosnu vijest!

Miodrag Vojvodić | Bitno.net