Nekoliko stotina tisuća ljudi okupilo se jučer na prosvjedima u Parizu i Lyonu u organizaciji La Manif Pour Tous, organizacije koja se protivi legalizaciji istospolnih brakova i novim zakonskim inicijativama koje trebaju dopustiti umjetnu oplodnju za lezbijske parove, kao i surogat-majke, te uvođenje spolnog odgoja u francuskim školama temeljenim na rodnoj ideologiji.

Novo okupljanje organizacije La Manif Pour Tous koja se već dulje vrijeme bori za tradicionalnu obitelj, okupljajući pri tome ljude različitih svjetonazora i vjera koji se međutim slažu u poimanju institucije obitelji, pokazalo je kako u Francuskoj još uvijek postoji jaka kritična masa nezadovoljna odlukama socijalističke vlade.

“Imamo istu poruku kao i prošle godine i želim da nas se čuje. Želimo obraniti djecu i obitelj”, izjavio je sudionik prosvjeda Michael Girard za agenciju Reuters. Kao i obično, medijska izvješća o broju okupljenih su zbunjujuća. Dok organizatori govore o okupljenih nekoliko stotina tisuća ljudi, što je potvrdila i većina francuskih medija, druge zapadne agencije govore o jedva 100.000 ljudi. Tu je pogrešnu informaciju prenijela i Hrvatska televizija.

Osim u Francuskoj, prosvjedi s istom porukom organizirani su u još nekoliko europskih gradova, primjerice u Varšavi.

G. An. | Bitno.net