2015-11-29t23-31-50-533z--1280x720.nbcnews-ux-1080-600

O. Carmody, čiju je izjavu prenio Catholic News Service komentirao je napad i tvrdnje koje su se mogle kasnije čuti iz liberalnih krugova kako je nasilje koje se dogodilo posljedica oštre retorike kojom se u zadnje vrijeme kritizirao rad Planned Parenthooda. Podsjetimo, sve su bili glasniji zahtjevi da država prestane financirati rad PP-a nakon što je otkriveno da ta organizacija koja vodi klinike za pobačaje diljem SAD-a nelegalno prodaje organe abortirane djece.

Iako u ovom trenutku ne postoje nikakve indicije koje bi ubojicu Dear povezivale s pro-life pokretom i njegovim ciljevima, mediji su već započeli kampanju koja za cilj ima diskreditirati pro-life pokret.

“Nema mjesta za nasilje u pro-life pokretu”, rekao je američki svećenik koji je voditelj pro-life udruge Respect Life koja ispred napadnute klinike organizira bdijenja i druge pobožnosti. Carmody je rekao i kako, unatoč tvrdnjama nekih medija koje su Deara povezale s tim molitvenim aktivnostima, ubojicu nikada nije vidio na tim okupljanjima.

Povodom ubojstva u Colorado Springsu oglasio se i mjesni biskup Michael Sheridan.

“Naša zajednica iskusila je čin čistog zla u PP klinici. Kako nas papa Franjo podsjeća: Problemi čovječanstva nikada se ne mogu riješiti nasiljom i mržnjom”, poručio je biskup.

Povodom ubojstava oglasili su se i čelnici niza pro-life udruga, distancirajući se od nasilja. Među njima je i Bryan Kemper iz udruge Svećenici za život koji je rekao kako su njihovi aktivisti protiv svakog nasilja usmjerenog prema ljudskim bićima.

“Od onih koji rade abortuse, osoblja klinike, pacijenata, djece čija je smrt dogovorena, do svih u PP – svi ti životi su vrijedni i potrebni spasenja. Sve ih Bog voli i zaslužuju naše molitve. Muka mi je od nasilja koje se tamo dogodilo taj dan, kao što mi je jednako muka od nasilja koje se tamo događa svaki dan”, poručio je Kemper.

G. An. | Bitno.net