Krist je naša budućnost moto je apostolskog putovanja pape Franje u Mađarsku, na kojem će od 28. do 30. travnja boraviti u Budimpešti.

Geslo i logo objavio je u srijedu, Tiskovni ured Svete Stolice, koji je objavio i logotip Papina 41. apostolskog pohoda.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Matteo Bruni, u ponedjeljak je najavio da će Papa posjetiti Mađarsku nakon što je prihvatio poziv civilnih i crkvenih vlasti.

Sveti Otac će se tijekom svog trodnevnog putovanja susresti s izbjeglicama i siromašnima te s djecom Instituta bl. László Batthyány-Strattmann. Predviđeno je i misno slavlje za vjernike, obraćanje vlastima, svećenstvu i redovništvu.

Više od polovice Mađara su kršćani, a najmanje 37 posto stanovništva izjašnjavaju se kao katolici.

Od početka rata u Ukrajini, prema lokalnim izvorima, gotovo milijun ukrajinskih državljana su kao izbjeglice putovali kroz Mađarsku.

Elementi logotipa i mota

Središnji dio logotipa predstavlja budimpeštanski lančani most, najstariji mađarski most preko Dunava.

Simbol glavnog grada i nacije, izvorno je sagrađen kako bi povezao gradove Budim i Peštu.

Evocira ideju, koju je Sveti Otac često spominjao, o važnosti izgradnje mostova među ljudima.

Na dva stupa mosta susreću se boje Svete Stolice (žuta i bijela) i Mađarske (crvena, bijela i zelena).

Logo je obrubljen krugom koji simbolizira euharistiju i svijet otkupljen od Krista.

S lijeve strane kruga nalazi se križ koji podsjeća na obraćanje pape Franje, 12. rujna 2021. u Budimpešti, u kojem je izrazio nadu da će križ postati most između prošlosti i budućnosti.

Desno od kruga nalazi se moto, Krist je naša budućnost, zajedno s riječima papa Franjo u Mađarskoj, 28. – 30. travnja 2023.