Pet najčitanijih tekstova ovoga tjedna

1. Što je post, a što nemrs? – Sadržaje pojmova “post” i “nemrs” dobro je iznova pojasniti, jer mnogi te dvije riječi smatraju sinonimima premda one to nisu.

2. Sedam stvari koje bi svaki katolik trebao znati o korizmi – Sedam najvažnijih stvari koje bi svaki vjernik trebao znati o korizmenom vremenu.

3. Fra Josip Vlašić za Bitno.net o korizmi: Činiti pokoru ne znači odjenuti se tugom, valja se čuvati te smrknutosti – Franjevac iz samostana Marijina pohođenja u Pazinu i jedan od pokretača sve popularnijih e-duhovnih vježbi, za naš portal progovorio je o korizmi, njezinu smislu i duhovnoj snazi koju nam kao priprava za Uskrs donosi.

4. Ovo su mala, ali važna djela koja možeš učiniti tijekom korizme! – 40 prijedloga koji vama i vašim bližnjima mogu obogatiti korizmeno vrijeme. Dali smo vam ideje, na vama je sljedeći korak!

5. Molitva na čast Majke Božje Lurdske – izmoli ju na njezin blagdan! – Prigodna molitva koju ste molili na blagdan Gospe Lurdske.

Pet najvažnijih tekstova ovoga tjedna

1. Hrvoje Juko o teoriji ravne Zemlje: Loša racionalnost rađa lošu vjeru – Tekst našeg suradnika Hrvoje Juke o teološkoj pozadini teorije koja je svoje promotore našla čak i u nekim crkvenim krugovima.

2. Rašeljka Zemunović nakon RTL-a i Telegrama dolazi na Bitno.net, a ovo je njezina priča: Gdje sam sve postavljala pitanja – Nova članica našeg tima, novinarka Rašeljka Zemunović, u ovom svjedočanstvu opisuje kako je uspijevala pomiriti svoju vjeru sa zadaćama i zahtjevnostima rada u svjetovnim medijima. Kao i svako drugo iskreno svjedočanstvo, osim o duhovnom putu onoga koji ga piše/izriče, ovaj tekst govori i o situacijama ili duhovnim stanjima u kojima se može naći svatko od nas.

3. Robin Harris: Srpska pravoslavna Crkva neće imati sluha za Stepinca sve dok ima iste ciljeve kao srpska država – Nova kolumna Robina Harrisa…

4.  Proglašeno 70. čudo u Lourdesu: Glas mi je rekao ‘skini svoje proteze’ – Ozdravljenje časne sestre iz Francuske koja je četrdeset godina bila teško pokretna zbog problema s leđima, proglašeno je sedamdesetom priznatom božanskom intervencijom povezanom s Lourdesom.

5. Film ‘Čudo’ i korizma ili – kako upoznati istinsku Ljepotu i okrenuti cijelo svoje biće prema njoj – Sjajna filmska analiza našeg Danka Kovačevića…

Bitno.net