Ozdravljenje časne sestre iz Francuske koja je četrdeset godina bila teško pokretna zbog problema s leđima, proglašeno je sedamdesetom priznatom božanskom intervencijom povezanom s Lourdesom.

Čudesni događaj zbio se 2008. godine, nakon njezinog posjeta znamenitom svetištu, a deklaraciju o čudesnom izlječenju objavio je biskup Lourdesa, Nicolas Brouwet, ove nedjelje tijekom mise u bazilici svetišta povodom sto šezdesete obljetnice ukazanja.

Prije ozdravljenja sestra Bernadette Moriau prošla je četiri operacije kralježnice, nakon kojih je 1980. proglašena potpuno onesposobljenom. Jedna joj je noga bila trajno uvrnuta, zbog čega je morala nositi protezu i koristiti invalidska kolica, te uzimati znatnu količinu sredstava protiv bolova.

Govoreći o svome izlječenju, 79-godišnja sestra je izjavila kako nije išla u Lourdes kako bi tražila čudo, nego je jednostavno molila za „obraćenje srca i snagu kako bi mogla nastaviti svoj put kao bolesna osoba“. Posvjedočila je kako je u spilji ukazanja osjetila mističnu prisutnost Djevice Marije i sv. Bernardice.

Samo izlječenje se dogodilo četiri dana nakon povratka, kada je za vrijeme klanjanja u srcu osjetila blagoslov i Isusovu prisutnost, praćenu toplinom u čitavome tijelu.

“Vratila sam se u svoju sobu, i tamo mi je glas rekao ‘skini svoje proteze’. Iznenađenje. Mogla sam se micati”, izjavila je sestra Moriau koja je odmah pozvala druge sestre kako bi svjedočile ovoj nagloj promjeni, te se nekoliko dana nakon toga zaputila se na pet kilometarsko planinarenje.

Nakon daljnjih liječničkih istraživanja, i tri sastanka crkvenih službenika u Lourdesu, medicinski odbor je potvrdio da se oporavak ne može znanstveno objasniti.

Prema riječima predsjednika odbora, Alessandra de Franciscisa, sestra danas živi savršeno normalnim životom, dobrog je zdravlja te često posjećuje bolesne.

Ivo Džeba | Bitno.net