Misteriozni svećenik učinio čudo na mjestu automobilske nesreće i nestao!

Nesvakidašnja vijest stiže iz Missourija (SAD). U nedjelju prijepodne, 26-godišnji Aaron Smith, prešavši na suprotnu kolničku traku, naletio je na 19-godišnju Katie Lentz. Vrlo brzo na mjesto nesreće pristigla je spasilačka ekipa koja je skoro sat vremena neuspješno pokušavala osloboditi vozačicu, zarobljenu između upravljača i sjedala starijeg modela Mercedesa.

– To je izuzetno kvalitetan auto. Kad povežete kvalitetne materijale oni postaju još čvršći i tada morate rezati ne jedan, nego više slojeva – objašnjava Raymond Reed, šef vatrogasne ekipe iz New Londona.

Nakon više neuspješnih pokušaja izvlačenja, unesrećena djevojka zamolila je spasioce da mole zajedno s njom. I tada se, niotkuda, pojavio misteriozni svećenik.

– Došao je k nama i približio se unesrećenoj te počeo moliti. Bio je to katolički svećenik i imao je kod sebe ulje za bolesničko pomazanje. Osjećaj mira nadvio se nad djevojku i nad nas. Ne znam što je točno rekao, ali kolega vatrogasac i ja čuli smo kako trebamo ostati mirni, da će naš alat profunkcionirati te da ćemo ju izvući iz auta – posvjedočio je Reed.

Tek što je molitva završila, pojavila se vatrogasna ekipa iz Hannibala, donijevši sa sobom novu opremu. Nakon uspješnog izvlačenja mlade djevojke, spasioci su poželjeli zahvaliti svećeniku. No, njega bilo na vidiku – iako je taj dio ceste bio zatvoren za sav promet.

– Odakle je došao taj čovjek? Tražili smo svećenika, ali nitko ga nije vidio. Bilo da je riječ o svećeniku ili anđelu, on je doista bio pravi anđeo za sve nas, a osobito za Katie – kaže Travis Wiseman, prijatelj unesrećene djevojke.

– Htjeli bismo pronaći tog gospodina i zahvaliti mu. Kao onaj koji je prvi na mjestu nesreće, nikad ne znam što ću zateći. Imamo mnogo alata i prolazimo posebnu obuku, ali u ovom slučaju smatram da se radi o stvari vjere i pravom čudu – zaključio je Raymond Reed.

Stradala djevojka prebačena je u bolnicu i čeka ju nekoliko operacija, ali unatoč tome, kažu njezini prijatelji, njezin je duh ostao snažan.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net