Coordown-Dear-Future-Mom-2

Čak polovica abortiranih beba s Downovim sindromom u Velikoj Britaniji nije niti evidentirana u službenoj evidenciji ministarstva zdravlja, pokazala je istraga posebnog povjerenstva nacionalnog parlamenta, a vijest prenosi Radio Vatikan koji je komentira kao još jedan dokaz “uništenja djece s Downovim sindromom” koje trenutačno traje u svijetu.

Britansko parlamentarno povjerenstvo, kojeg je predvodila konzervativna zastupnica Fiona Bruce, utvrdilo je kako su tijekom 2012. abortirane 994 bebe s Downovim sindromom, prema evidenciji Nacionalnog registra Downovog sindroma (NDCSR). Međutim, ministarstvo zdravlja ima evidenciju samo o 496 slučajeva, što znači da su liječnici prekršili zakon jer nisu prijavili ministarstvu abortus kojeg su obavili ili su ga prijavili navodeći lažne razloge za njega. NDCSR ima evidenciju koja je pouzdanija, jer sve bolnice prijavljuju svaki slučaj kada je djetetu otkriven Downov sindrom, a potom ga prate sve do rođenja ili ubojstva nerođenog djeteta.

“Liječnici koji su prekršili zakon moraju zbog toga odgovarati, a ministarstvo mora uspostaviti nadzor nad sustavom”, rekla je Bruce predstavljajući rezultate istrage.

Inače u Britaniji ubojstvo nerođena djeteta s Downovim sindromom dopušteno je doslovno sve do momenta poroda. NDSCR je 2011. evidentiralo 937 abortusa, dok ih je ministarstvo zdravlja registriralo manje od pola – 410. U situaciji kada moderna medicina osobama s Downovim sindromom osigurava sve kvalitetniji i ispunjeniji život, očito je kako takvi abortusi postaju sve kontroverzniji, pa je to vjerojatno razlog što se pokušava prikriti njihov pravi broj.

“U svijetu traje pravi rat protiv djece s Downovim sindromom. Tek svako deseto dijete dobije prigodu doći na svijet”, komentira Radio Vatikan vijest iz Britanije.

G. An. | Bitno.net