Završno euharistijsko slavlje prigodom boravka relikvija sv. Ivana Bosca u Hrvatskoj i BiH u subotu, 23. ožujka u 11 sati u župi Marije pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji, predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Svečani doček relikvija je u 9 sati, a nakon prigodnog programa za mlade, relikvije se unose u crkvu u 10.30 sati. Poslije mise tijekom cijelog poslijepodneva crkva će bit otvorena za molitvu i čašćenje relikvija, a vjernici će imati priliku za ispovijed.

Mladi će animirati bdjenje u crkvi od 21 do 23 sata, a tijekom noći bdjenje se nastavlja u tišini. Misa zahvalnica i ispraćaj relikvija je 24. ožujka u 12 sati.

Više desetaka tisuća vjernika hodočastilo je relikvijama svetog Ivana Bosca otkako su stigle u Hrvatsku 8. ožujka. Crkve su prigodom misnih slavlja uz relikvije uvijek bile pune vjernika. Relikvije putuju svijetom prigodom priprave za 200. obljetnicu rođenja svetog Ivana Bosca koja će biti 2015. godine. Salezijanska družba u Hrvatskoj slavi ove godine 100. Obljetnicu dolaska na hrvatsko tlo. (ika/bitno.net)