Učenici Prve sušačke hrvatske gimnazije danas su se okupili ispred školske zgrade kako bi prosvjedovali protiv premještaja svojeg dosadašnjeg vjeroučitelja Marina Miletića koji je u toj školi proveo 14 godina.

Iako je prosvjed bio najavljen za podne, brojni su mediji prenijeli kako su se učenici počeli skupljati već od jutarnjih sati uz transparente s natpisima poput “Za Božić želimo Marina”, “Uz Marina”.

Miletić je došao među učenike kako bi im zahvalio na iskazanoj podršci i poručio im da ne prestaju živjeti za ideale.

“Gimnazija to ste vi. Nije gimnazija ova zgrada, ona može biti kakva god, može biti stara 500 godina. Gimnazija su ljudi, gimnazija ste vi učenici koji je činite takvom. I te vrednote koji smo mnogi od nas ovdje u vas usađivali, vi ih živite”, poručio je Marin dodavši kako je stiglo vrijeme za njihov rastanak. Njegovo obraćanje možete pogledati u videu ispod teksta koji se pojavio na Facebook stranici “Riječka enciklopedija – Fluminensia”.

Oproštaj Marina Miletića od njegove Sušačke gimnazije.??

Objavljuje Monika Pađen u Petak, 20. prosinca 2019.

Danas ujutro Miletić je na svojoj Facebook stranici objavio i fotografiju s mise zornice na Sušaku zajedno s brojnim učenicima.

“Vjerujem da svaki učitelj predaje svojim učenicima ono što on sam – jest. Tako i ja činim. Tako ću i činiti. Misa zornica na Sušaku. 6.30 sati. Petak, 20. prosinca”, napisao je Marin.

Bitno.net