Dvogodišnja Mila Rončević koja se bori s teškom bolešću, ujedinila je Hrvatsku i pokrenula pravi val dobrote i ljubavi. Zahvaljujući nebrojenim darovateljima, malena Mila i njezini roditelji otputovali su u Philadelphiju, a u razgovoru za Večernji list Milin je otac još jednom svima zahvalio na pomoći, te kazao kako se zajedno sa svojom suprugom Sanjom zavjetovao Bogu da će ušteđeni novac, kao i onaj od hipoteke na kuću, darovati.

„To je gotova stvar: ni jedna peticija za zadržavanje kuće, humanitarna akcija ili nagovaranja prijatelja ne mogu utjecati na našu odluku. To nema veze s novcem uplaćenim za Milino liječenje, nego smo supruga i ja tako odlučili i zavjetovali se, a želimo i poručiti ljudima da trebamo funkcionirati na osnovi zajedništva i međusobnog davanja“, kazao je Marin, te dodao:

„Milu su spasili dobri ljudi i Božja pomoć, a supruga i ja stojimo iza svojih riječi sveukupnom imovinom i cijelim svojim bićem. Zahvaljujući ljudima koji su se odrekli kruha i ručka, jedna teško bolesna djevojčica dobila je šansu. I ovim putem želim svima zahvaliti na pomoći jer, nažalost, ne mogu u ovom trenutku odgovoriti na sve poruke preko Facebooka jer sam ih primio valjda više i od Kim Kardashian.“

Rončevići su najavili i osnivanje fonda za liječenje u kojemu bi se prikupljale donacije dobrih ljudi, te dio državnih prihoda od različitih trošarina.

„Da bi taj fond zaživio, nužno je da se shvati da novac na mojem računu nije moj novac, ni novac moje obitelji, ni Milin novac, nego da pripada drugoj bolesnoj djeci za njihovo liječenje. Jer, njihovo ozdravljenje je jedino bitno“, rekao je otac malene Mile, čije će liječenje prema prognozama trajati najmanje godinu dana.

„Bog nam ne jamči da će Mila ozdraviti, ali znamo kamo će ona ako sve to za nas ne završi sretno. I zato se ne bojim za malenu, ali bi mi bilo jako teško da ode, pogotovo nakon što je ujedinila cijelu Hrvatsku, spasila neku drugu djecu i nama dala priliku da se očistimo od nekih svojih grijeha“, rekao je Marin Rončević.

Molimo za malenu Milu i njezine roditelje, ali i za svu bolesnu djecu i njihove roditelje! Neka ih Gospodin blagoslovi, podari im snagu i bude uz njih!

Više pročitajte na ovom linku!

Bitno.net

* Nikolina Nakić: Učinili smo što smo mogli, od srca… I ti nam učini nešto, mila naša Mila… Izbori tu bitku!