Hrvatski kantautor duhovnih pjesma Ivan Puljić, poznat i kao jedan od najbližih suradnika vlč. Zlatka Suca jučer je na svom Facebook profilu obznanio da je zajedno s vlč. Sudcom posjetio fra Zvjezdana Linića, objavivši istovremeno i nekoliko dojmljivih fotografija.  Na njima se vidi kako pater Zvjezdan Linić zbog bolesti koristi invalidska kolica te kako ova dva poznata hrvatska svećenika mole jedan nad drugim. Puljić u komentaru navodi: “Posjetismo fra Zvjezdana Linića. Svećenika po čijim se molitvama, riječima i rukama mnogi približiše Bogu. Sad je u kolicima. Velik pred Bogom i ovako i onako. Možda na ovaj način čini još više nego kad je bio aktivan. Tajna je Bog i putevi Njegovi. Bog ga blagoslovio.”

[FOTO] Onemoćalog fra Zvjezdana Linića posjetio vlč. Zlatko Sudac. Molili jedan nad drugim.

Podsjetimo da je fra Zvjezdan prije nekoliko mjeseci, kada mu dijagnosticiran tumor  u pismu koju smo objavili i na portalu Bitno.net istakao: “Ja imam 72 godine života. Smatram to već čudom Božjim, a pogotovo da mogu intenzivno raditi za Kraljevstvo Božje na način kako su mi to poglavari omogućili u zadnjih 16 godina u Kući susreta TABOR. Bogu sam zahvalan za sve godine moga svećeništva, a osobito za ove zadnje godine. Prema tome od Gospodina kao dar prepoznajem radosti dubokih susreta u vjeri, mogućnost svjedočenja, svaki susret u molitvi s pojedincima, svaku ispovijed,sve! Prihvaćam od Gospodina zdravlje, umor, bolest: sve se pretvara u milost Božju.”

Tih dana je u razgovoru za Večernji list također istakao: “I u bolesti moramo ostati ljudi i kršćani. Mi Boga molimo za ozdravljenje, ne možemo mu diktirati. Ako Bog hoće da bolujem i da nosim taj križ, onda zna zašto. Svaki put kad molim molitvu za ozdravljenje imam tri nakane. Prva je zdravlje tijela, druga zdravlje duše, a treća je da se možemo nositi s bolešću, da ne bi svi oko mene bolovali na živce zbog moje nervoze i bolesti.”

K. S. |  Bitno.net