U Čavoglavama je u subotu oko 2000 vjernika prisustvovalo blagoslovu crkve Hrvatskih mučenika. Crkvu je blagoslovio šibenski biskup Ante Ivas, u koncelebraciji sa 60 svećenika, a zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić darovao je novoj crkvi moći blaženog Alojzija Stepinca, prenosi portal Narod.hr.

– Posveta crkve i oltara jedan je od najsvečanijih čina u Katoličkoj Crkvi – rekao je biskup Ante Ivas. Ipak, dodao je biskup Ivas posluživši se stihovima Marka Perkovića Thompsona: Mi smo živa Božja crkva. Bez nas žive Crkve, svi naši hramovi, crkve, katedrale s kojima se naš narod dići ništa ne bi značile. Kad su u Domovinskom ratu srušili crkve mislili su srušit će i nas, ali ne može se crkva srušiti kad je u čovjeku i u njegovoj duši sagrađena.

Prema običaju potpisana je i povelja koju potpisuju biskup i župnik, no u Čavoglavama je uz njih dvojicu supotpisnik bio i Marko Perković Thompson koji je sam inicijator izgradnje crkve. Na kraju misnog slavlja je održao kratki govor i zahvalio se prisutnima.

Narod.hr/Bitno.net