“Revolucija pravovjerja se kotrlja”, poručuju iz Hrvatskog čestertonijanskog društva, najavljujući drugi po redu festival posvećen slavnom engleskom piscu Gilbertu Keithu Chestertonu.

Trodnevni festival popularno nazvan “Chest Fest”, održat će se od 14. do 16. lipnja, a središnji događaj bit će međunarodna konferencija koja će se održati u subotu 15. lipnja u velikoj dvorani Fakulteta filozofije i religijskih znanosti (Jordanovac 110).

Glavni gost konferencije bit će najpopularniji katolički biograf današnjice, engleski pisac Joseph Pearce, koji je osim Chestertonove biografije, pisao i o životima brojnih popularnih pisaca poput J.R.R. Tolkiena, H. Belloca, Oscara Wilda, Aleksandra Solženjicina, C. S. Lewisa te mnogih drugih.

Uz Pearcea, govornici na konferenciji će biti John Kanu, osnivač Chesterton centra u Sierra Leoneu, u sklopu kojega je pomogao utemeljiti stotinu samoodrživih zajednica koje su dale znatan doprinos toj siromašnoj afričkoj zemlji. Marco Sermarini, utemeljitelj zajednice Tipi Loschi, Johannes Maria Schwarz, svećenik poznat po animiranoj seriji Mali katekizam i 4000 kilometara dugačkom hodočasničkom pothvatu po Alpama, te još nekoliko zanimljivih gostiju

U petak 14. lipnja održat će se dodjela nagrada pjesničkog anti-natječaja Što je pjesnik htio reći, na kojeg se prijavilo 67 autora, dok će program u nedjelju 16.6. biti obilježen Doručkom u prirodi koji će se održati u 9 sati na Strossmayerovom trgu.

Cilj doručka je za isti stol okupiti pripadnike različitih ranjivih skupina te ih u druženju uz kavu, čaj, pecivo te koncert klasične glazbe u izvedbi glazbenog trija „Morum“ povezati sa svim građanima grada Zagreba. Uzvanici doručka će biti prodavači časopisa “Ulične Svjetiljke”, zajednica „Arka Korablja“, udruga „Job“, Misionarke Božje ljubavi, udruga „Kap dobrote“ te zajednica „Vjera i svjetlo“

Chest fest bit će zaključen nedjeljnom svetom misom za proglašenje Gilberta Keitha Chestertona blaženim, koja će se održati u crkvi svetog Blaža u 11 sati.

Bitno.net