„Mit vannak almák álom amikor ő boldog dalok“, kaže stara mađarska poslovica. Znate li što to znači? Ne znate, a ne znamo ni mi. Takva je suvremena poezija.

U poplavi pjesama u kojima ni sam pjesnik ne zna što je htio reći, u nizu stručnjaka koji ocjenjuju vrsnoću, kvalitetu i prigodnost i podobnost vaše poezije, usprkos nerazumljivoj poeziji i neshvaćenim pjesnicima, u inat dominantnim i vladajućim suvremenim pjesničkim strujanjima, pozivamo vas na

Pjesnički anti-natječaj

„Što je pjesnik htio reći“

za najbolju pjesmu koja slavi život, životne radosti i sve ono što vas veseli: dobra hrana, vino, šume, parkovi, tramvaj, nogomet, knjige, Linolada, žena, dečko, muž, pas ili mačka….

Pošaljite nam do 1. svibnja na elektroničku adresu chesterton@hck-gilbert.hr s naslovom „Za anti-natječaj“ najmanje jednu, a najviše četiri pjesme i naša će skupina ne-stručnog žirija ne-stručno ocijeniti vaše pjesme te izabrati one najbolje – na najočitiji i najjednostavniji način, kao što to uostalom i svi rade – kako im se svidi!

Pobjednike ćemo proglasiti 1. lipnja, a dodjela nagrada će biti u subotu navečer 15. lipnja.

Nagrade su pjesničke:

  1. nagrada – statua, rad akademskog slikara Matka Antolčića
  2. nagrada – runda pive za ekipu po izboru
  3. nagrada – najnevjerojatnija knjiga na svijetu

A gubitnika zapravo nema jer će svi dobiti tapšanje po ramenu i gromoglasni pljesak!

Pa pišite zdravice, popevke, sonete, ljubavne pastorale, ekloge, nonsens, viceve, dosjetke, mudrolije, podoknice, slobodnih stih, haiku… i pokažite da ste vrstan pjesnik!

Jer jedino što vrijedi je ono što pjesnik želi reći

ili „Jelen vagyunk“!

Upute za slanje radova:

  1. Radovi trebaju biti do sada neobjavljeni (u knjigama, književnim časopisima i novinama).
  2. Radovi trebaju biti napisani oblikom slova Times New Roman, veličinom slova 12, s dvostrukim proredom.
  3. Uz radove u tekstu e-poruke treba navesti svoje ime i prezime te godinu rođenja.
  4. Radove treba dostaviti isključivo u elektroničkom obliku u formatu .doc (ili .docx) na e-mail: chesterton@hck-gilbert.hr

Napomene autorima:

  1. Na e-adresu s koje autor pošalje radove primit će i sve ostale obavijesti vezane uz natječaj (prije svega će dobiti povratnu informaciju o primitku radova, a kasnije i druge dopise vezane uz natječaj). Ako autor ne koristi vlastiti e-mail, treba biti u kontaktu s osobom s čije je e-adrese poslao svoj rad!
  2. Nakon što organizatori zaprime radove u elektroničkom obliku, o svome će ih trošku ispisati i dostaviti članovima žirija bez navedenih podataka o autoru, čime je zajamčena objektivnost prosudbe radova.
  3. Molimo autore da rad koji šalju na naš natječaj ne šalju istovremeno na druge natječaje.

Molimo autore da se pridržavaju svih navedenih uputa o slanju radova.

Bitno.net