Papinska misijska djela skreću pozornost na veliko djelo koje je osnovano prije 178 godina – „Djelo svetog djetinjstva“, čiji se dan već godinama obilježava 6. siječnja, na svetkovinu Bogojavljenja. Ovogodišnji misijski materijali za animaciju djece dostupni su na poveznici brošura.
Ovogodišnja novost je vesela igra „Mali korak – velika radost“  kojom se želi potaknuti djecu na međusobno druženje i obitelji na osmišljeno zajedništvo tijekom čitave godine.

Igra se može naručiti po simboličnoj cijeni na email: missio.croatia@misije.hr ili tel. 01/5635-055, a sav prikupljeni prihod namijenjen je za pomoć djeci u misijama. Igra je jednostavna i predviđena za korištenje tijekom cijele godine, ali kreirana je tako da se može koristiti i kao adventski kalendar tijekom došašća za poticaj na djela ljubavi u obitelji, školi, župi, svijetu…

Igra je najvažnija dječja aktivnost. Međutim, umjesto u igri, djeca u mnogim krajevima svijeta žive bez osnovnih uvjeta za život, prisiljavana na teški fizički rad, prepuštena ulici u predgrađima velegradova, izložena kriminalu ili prisiljavana sudjelovati u ratnim operacijama (osobito u afričkim zemljama). Uz to društvene igre polako padaju u zaborav jer djeca su danas previše okupirana raznim elektroničkim napravama i previše vremena provode pred ekranom. Kako bi podsjetili na važnost igranja društvenih igara, PMD poziva djecu i odrasle na igru i druženje jer kroz igru djeca najviše uče, veseliti se ali i gubiti te igrom razvijaju i kreativnost, komunikaciju i ono najvažnije, druže se i zabavljaju u dobrom društvu.

„Mali korak – velika radost“ igra je kojom se želi djeci pokazati da se prava radost otkriva iznutra i da nitko nije premalen da bi činio velike stvari. Iskrenom molitvom i dobrim djelom koje se učini od srca, događaju se velike stvari. Osim toga, svaki trud donosi malu pobjedu, a prvi je jednako dostojan poštovanja kao i posljednji. Ne zaboravimo da djecu oblikujemo mi odrasli svojim primjerom. Stoga je naše duhovno, ali i materijalno djelovanje model uz koji djeca odrastaju i odgajaju se za odgovorne ljude, osjetljive za one koji su u potrebi, poručuju iz Papinskih misijskih djela. „Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25, 45)