Stigao je prvi plakat i konačno dugoočekivani prvi trailer Hobita po verziji Petera Jacksona. I ako vjerujemo da film nikad ne može nadmašiti knjigu, a pogotovo ne ove knjige, prve snimke ipak bude veliki apetit na novu avanturu.

Radnja filmova kronološki prethodi trilogiji “Gospodar prstenova”, a u njezinu su središtu pustolovine Bilba Bagginsa, kojega će glumiti Martin Freeman. U filmu će se kao ostarjeli Bilbo ponovno pojaviti i Ian Holm.

Inače, Hobit je prva knjiga J. R. R. Tolkiena Hobita je Tolkien zamislio kao fantastični roman za djecu. Prvi put je izdan 21. rujna 1937. g. Iako zamišljen kao roman za djecu, stekao je popularnost i među odraslima.

Priču je nazvao “Tamo i nazad” te prati dogodovštine Hobita Bilba Bagginsa i njegovih suputnika. Kako je priča stekla veliku popularnost, publika je tražila još te je izdana knjiga Gospodar prstenova.

Peter Jackson će snimati filma u dva nastavka. Prvi se zove “The Hobbit: An Unexpected Journey”, a drugi “There and Back Again”.

Među glumcima u filmu se ponovno pojavljuju veterani “Gospodara” Ian McKellen kao Gandalf, Cate Blanchet u ulozi Galadriel, Orlando Bloom kao Legolas, Christopher Lee kao Saruman, Hugo Weaving kao Elrond, Elijah Wood kao Frodo i Andy Serkis kao Gollum.

Hrsvijet/Bitno.net