“Iako nisam bio plačljiva osoba, počeo sam nekontrolirano plakati i čuo sam glas koji mi je šaptao…”, izjavio je Brant Cryder.

Brant Clyder, predsjednik sjevernoameričkog odjela modnog branda Yves Saint Laurent

Brant Cryder, predsjednik sjevernoameričkog odjela modnog branda Yves Saint Laurent/Foto: Screenshot

Mnogi vjernici (i ne samo oni) svijet mode doživljavaju kao dekadentno mjesto u kojem nema previše mjesta za tradicionalno misleće ljude (barem u pitanju moralnih i životnih vrijednosti).

No stvarnost, kao i uvijek, nije crno-bijela.

Ljepota i katoličanstvo neraskidivo su povezani što se može vidjeti u bogatoj kulturnoj ostavštini potonjeg. Upravo je Crkva nerijetko predstavljala vrhunac arhitekturalnog, slikarskog ili glazbenog izričaja svoga vremena. Moda je pak svoju nišu pronalazila u dizajniranju svećeničkih i biskupskih halja, mitri i liturgijskog ruha.

U svijetu mode i danas rade brojni vjernici. Jedna od njih je Isabelle d’Ornano, osnivačica kozmetičkog brenda Sisley Paris, koja je u nekoliko intervju istaknula svoju pripadnost i privrženost katoličkoj vjeri.

Nedavno je, pak, svoju vjeru posvjedočio i dugogodišnji glavni direktor Yves Saint Laurent Nort America, Brant Cryder.

U razgovoru tijekom kartaške igre “rata” s pastorom Levijem Luskom, Cryder je otkrio kako je susret s Bogom u njemu probudio ljubav prema modi i ljudima.

Boga je, kaže, upoznao na jednom događaju koji je organizirala evangelička organizacija “Promise Keepers” koja među muškarcima promiče čednost i bračnu vjernost, prenosi Faithwire.

“Tražio sam odgovore, našao bih skupinu ljudi, ali moja žeđ ne bi bila ugašena”, rekao je Cryder, dodavši kao je godinama išao na glazbene festivale i rave partyje koji bi ga privremeno ispunili, ali bi iduće jutro osjećaj praznine i dalje bio prisutan.

Jednog ljetnog dana 1996. godine, na događaju u organizaciji Promise Keepersa u Denveru, sve se promijenilo.

“Iako nisam bio plačljiva osoba, počeo sam nekontrolirano plakati i čuo sam glas koji mi je šaptao: ‘Ja sam odgovor za kojim tragaš.”

“U tom sam trenutku Bogu predao svoj život i to ga je zauvijek promijenilo.”

Predsjednik sjevernoameričkog odjela modnog branda Yves Saint Laurent, koji je u svojoj karijeri radio i za Pradu te Armani, istaknuo je kako se u početku bojao da će se zbog vjere morati odreći stvari koje voli.

“Postojala je zabrinutost na samom početku da ću biti spašen i pridružiti se ‘dosadnom’ timu”, rekao je Cryder dodavši kako je zapravo njegov susret s Bogom tog ljetnog dana u Denveru samo dodatno produbio ljubav prema modi.

“Čak i prije nego sam upoznao Boga, smatrao sam ga iznimno snažnim, divljim, moćnim, otvorenim. Otkrio sam da je njegovo traganje za mnom, za nama, puno stvarnije, strastvenije, osjetilnije i višedimenzionalnije od ‘dosade’.”

“Jednom kad primite njegovu ljubav, vaša sposobnost da volite druge postaje puno veća. Smatram da bi ponekad bilo preteško pružati ljudima potrebnu ljubav i milosrđe bez njega koji to pokreće u meni.”

“Želim da moj odnos s Gospodinom bude takav da ga i moja djeca žele”, zaključio je Cryder koji sa suprugom Mary ima četvero djece.

Cijeli intervju pogledajte ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=7zAWS3piUgs

Tino Krvavica | Bitno.net