O anđelu čuvaru: “U napastima zazovi anđela čuvara. Njegova želja da ti pomogne veća je od tvoje potrebe za pomoću.”

O Isusovoj prisutnosti: “Zavidni smo pastirima koji su pošli u betlehemsku štalicu i vidjeli novorođenče. Blago pastirima, kažemo. Pa ipak nemamo im na čemu zavidjeti, jer i mi imamo tu istu sreću. Isti Isus kojega su pohodili pastiri u štalici, nalazi se u svetohraništu…, i ne možemo mu načiniti veće radosti doli često poći i posjetiti ga.”

O grijehu: “Znate li što znači pasti u smrtni grijeh? To znači odreći se sinovstva Božjeg i postati rob đavlu. To znači izgubiti onu ljepotu koja nas u Božjim očima čini sličnim anđelima i izopačiti se pred njim kao demoni. To znači izgubiti sve zasluge za vječni život koje smo do tada stekli… To znači nagrditi neizmjernu dobrotu, a to je najveće zlo koje se može zamisliti.”

O stanju duše: “Svaki mjesec posvetite uistinu jedan dan – ostavivši po strani, koliko je moguće, sve druge stvari i poslove – dobrom sređivanju stanja svoje duše.”

O ispovijedi: “Ispovijedajte se kao da vam je ta ispovijed posljednja u životu.”

O sretnoj smrti: “Sveti Josip, budući da je imao zavidnu sreću da umre u prisutnosti Isusa i Marije, postao je zaštitnih umirućih. Štujmo ga, dakle, za života želimo li da nam pomogne na smrtnom času.”

O Mariji: “Uzljubite ovu svoju nebesku Majku, utječite joj se svim srcem i budite sigurni da ćete, koje god milosti budete moliti, biti uslišani, samo ako ne molite nešto na svoju štetu.”

O krunici: “Bezbrojne su nebeske milosti koje se dobiju moljenjem krunice. Krunicom su pobjeđivane hereze, obnavljani običaji, udaljavane kuge, okončani brojni ratovi.”

O molitvi: “Đavao se uvijek trudi da nam oduzme molitvu.”

O papi: “Budite duboko uvjereni u ove velike istine: tamo gdje je nasljednik svetog Petra, tamo je prava Crkva Isusa Krista; nitko nije u pravoj vjeri ako nije katolik; nitko nije katolik bez pape.”

O dobroj knjizi: “Dobre knjige proširene u narod jedno su od sredstava prikladnih za održavanje Spasiteljeva kraljevstva u mnogim dušama. Tko daruje dobru knjigu, pa makar tom gestom pobudio samo jednu misao o Bogu, već je stekao neizmjerne zasluge pred Bogom.”

O hrabrosti: “Budi hrabar u svojoj vjeri i u svom uvjerenju… Loši se trebaju plašiti dobrih, a ne da dobri drhte pred lošima.”

O pouzdanju: “Pouzdajte se u Isusa u Presvetom sakramentu i u Mariju Pomoćnicu, i vidjet ćete što su čudesa.”

O sreći: “Sreću na ovom svijetu ne može naći tko nije u miru s Bogom. Ako ste srditi i slabe volje, to je zato što ne mislite na spasenje svoje duše.”

O milostinji: “Tko siromasima ne daje suvišak, potkrada Gospodina.”

O dobrim djelima: “Nisam još sreo čovjeka koji bi se na času smrti tužio da je učinio previše dobra.”

O posljednjim stvarima: “Bogatstva, časti, užici, što će mi to značiti na času smrti?”

O osveti: “Osveta pravog katolika jest oproštenje i molitva za osobu koju smo uvrijedili.”

O ogovaranju: “O bližnjemu treba ili govoriti dobro ili uopće ne govoriti.”

O istinskom bogatstvu: “Evo brojeva lota: 5, 10 i 14. Tumačenje je sljedeće: broj 5 jest pet crkvenih zapovijedi, broj 10 predstavlja deset Božjih zapovijedi, broj 14 označava četrnaest djela milosrđa. Ulažite u te brojeve i dobit ćete beskrajno blago.”

“Radujte se i činite dobro, a vrapce pustite da cvrkuću.”