Nakon CNN-a, i Washington Post se sudski nagodio s Nickom Sandmannom, tinejdžerom iz savezne američke države Kentucky koji se našao u središtu medijske pažnje prošlog siječnja nakon Marša za život u Washingtonu, donosi Catholic Herald. Detalji nagodbe još uvijek nisu poznati.

Brojni mediji, uključujući CNN, Washington Post i NBC, optužili su Sandmanna da se rasistički ponio prema starijem Indijancu Nathanu Phillipsu prepriječivši mu, zajedno sa svojim kolegama, put kojim je prolazio.

Sandmann je tužio tri spomenuta medija te Gannet, ABC, CBS, New York Times i Rolling Stone. CNN se s mladićem sudski nagodio početkom ove godine.

Mladić se nakon nagodbe s Washington Postom na Twitteru zahvalio odvjetnicima, obitelji i svima drugima koji su ga podržali. „Dana 19.2. 2019. podnio sam tužbu za klevetu u iznosu od 250 milijuna dolara protiv Washington Posta. Danas sam napunio 18 godina i WaPo je riješio moju tužbu. Zahvaljujem @ToddMcMurtry & @LLinWood na njihovom zalaganju. Zahvaljujem mojoj obitelji i milijunima vas koji su me podržali. Imam još puno posla,” napisao je Sandmann na Twitteru.

Nick Sandmann je tužbu protiv Washington Posta podigao u veljači 2019. godine i zatražio odštetu od 250 milijuna dolara. Mladićeva obitelj izjavila je da su zbog medijskih izvještaja morali privremeno napustiti svoj dom, a škola koju je pohađao odmah je nakon incidenta Sandmannu zabranila dolazak.

Više o ovom slučaju možete pročitati OVDJE.