Ivan Pavao II. i Ivan XXIII. uskoro će biti sveti

Danas se u Vatikanu sastaje konzistorij za kanonizaciju Ivana Pavla II. i Ivana XXIII. te će biti objavljen datum kanonizacije dvojice bivših papa. Očekuje se da će Ivan Pavao II. i Ivan XXIII. biti proglašeni svetima prije kraja godine, a kao najčešći datum spominje se 8. prosinca, blagdan Bezgrešnog začeća Djevice Marije. Vatikan je početkom srpnja objavio da će ova dvojica papa biti proglašena svetima u isto vrijeme.

Prethodno je Ivanu Pavlu II. (1978.-2005.) papa Franjo priznao drugo čudo. Obično se za proglašenje svetim zahtijeva potvrda dva čuda. Drugo čudo koje se pripisuje Ivanu Pavlu II. medicinski je neobjašnjivo izlječenje žene iz Kostarike koja mu se molila za pomoć na dan njegove beatifikacije. Ivanu Pavlu II. je prvo čudo, izlječenje francuske redovnice, sestre Marie Simon-Pierre Normand, koja je imala Parkinsonovu bolest, prihvaćeno prije nekoliko godina što je omogućilo njegovu brzu beatifikaciju 1. svibnja 2011.

U slučaju pape Ivan XXIII. (1958.-1963.), zvanog i dobri Papa, Franjo je prihvatio kanonizaciju bez obzira na uobičajeno pravilo da se traži drugo čudo nakon beatifikacije. Ivan XXIII. beatificiran je 2000. godine.

Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]