Nakon što su liječnici 2011. godine rekli Floribeth Mora Diaz da joj je zbog moždane aneurizme preostalo još nekoliko dana života, ona se povukla u svoj dom u Kostariki i molila se bl. Ivanu Pavlu II.

Na dan beatifikacije Ivana Pavla II. teško bolesna Floribeth ostala je budna kako bi gledala ceremoniju. Sljedećeg jutra na naslovnici je vidjela sliku Pape kako je rukama poziva da se digne.

– Govorio mi je da se ne bojim i da ustanem iz kreveta. Rekla sam ‘da, gospodine’. Bila sam jako iznenađena. Suprugu nisam ništa govorila, bojala sam se da će pomisliti da sam poludjela –  ispričala je Díaz.

Nekoliko dana kasnije, kada je došla na kontrolu svi su ostali u šoku, nije bilo ni traga neizlječivoj bolesti.

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]

– Pacijentica je imala aneurizmu i došlo je do krvarenja. Bez kirurškog zahvata problem je nestao. Nikada nisam čuo da se igdje u svijetu to dogodilo, ispričao je neurokirurg Alejandro Vargas Román.

Doktori nisu mogli objasniti brz oporavak, a njezino je ozdravljenje postalo drugo čudo pripisano bl. Ivanu Pavlu II. Prvo čudo bilo je ozdravljenje francuske redovnice Marie Simon-Piere koja je 2005. ozdravila od Parkinsove bolesti.

Papa Franjo potpisao je 5. srpnja dokument kojim se dopušta kanonizacija blaženog Ivana Pavla II. Još nije objavljen datum ceremonije kanonizacije, no Vatikan je rekao da se ona očekuje do kraja godine.

M.F. | Bitno.net