Dotajnica Sinode sestra Nathalie Becquart nalazi se među 100 najinspirativnijih i najutjecajnijih žena godine, prema godišnjoj listi britanskog BBC-a, koja je objavljena u utorak 7. prosinca. U njezinom kratkom profilu, poznata televizijska kuća ističe da je Becquart prva žena na toj poziciji u Vatikanu. „U tom svojstvu, ona je jedna od čelnika koji savjetuju Papu o važnim pitanjima Katoličke Crkve i jedina je žena s pravom glasa“, ističe BBC. Sama Becquart opisala je ranije svoje imenovanje za dotajnicu kao snažan znak dugotrajnog razvoja u Crkvi.

Osim spomenute redovnice, budistkinja Cheng Yen iz Tajvana jedina je žena na trenutnom popisu kojoj je objavljeno njezino vjersko opredjeljenje. Ova redovnica se smatra jednom od najutjecajnijih osoba u razvoju suvremenog tajvanskog budizma i poznata je po svom humanitarnom radu. Među ostalim, osnovala je 1966. međunarodnu humanitarnu organizaciju za pomoć „Tzu Chi“.

BBC od 2013. svake godine sastavlja spomenuti popis od 100 žena. Ovo istraživanje uloge žena u 21. stoljeću započelo je nakon nečuvenog grupnog silovanja i ubojstva žene u glavnom gradu Indije, Delhiju, 2012. godine. BBC-jevi dužnosnici i novinari koji su smatrali da mnoga pitanja s kojima se žene suočavaju ne dobivaju detaljnu pokrivenost bili su inspirirani da stvore serije koje će biti usredotočite upravo na njih.

Prema izbornom povjerenstvu, odabiru su žene koje su dospjele na naslovnice ili su utjecale na važne priče u posljednjih 12 mjeseci, kao i žene koje imaju inspirativne priče ili su postigle nešto značajno ili su utjecale na svoje društvo. Više puta su izabirane i prihvaćane kršćanske redovnice. Godine 2021. odlikovana je sestra Ann Rose Nu Tawng iz Mjanmara, koja, kao i Becquart, pripada redu sestara Xavière.

Također, 2019. u probrano društvo izabrana je sestra Gerard Fernandez (2019.) iz Singapura koja je velik dio svog života posvetila zatvorenicima, osobito onima osuđenima na smrtnu kaznu.