Cilj humanitarne utrke i koncerta je informiranje građana o djelovanju navedene udruge.

Marijini obroci trenutačno hrane skoro milijun djece u najsiromašnijih zemalja svijeta, gdje ljudi žive u iznimno teškim uvjetima, bez hrane, bez vode, izloženi mnogim bolestima koje su povezane s glađu. Marijini obroci Hrvatske osnovani su 2009. godine te zahvaljujući dobroti svojih podupiratelja, imaju otvorenih deset školskih kuhinja – četiri u Malaviju, jednu u Ekvadoru, tri u Beninu i dvije u Liberiji. U njima se trenutno hrani više od 11.000 djece za koje se brinu i hrvatski podupiratelji. Nažalost, mnoga od te djece nisu mogla ići u školu jer su morala tražiti posao ili pronaći neki drugi način da se prehrane. Topli obrok za njih ne znači samo preživljavanje, već mogućnost učenja, napredovanja i nadanja zajedno sa svojim obiteljima u bolje sutra.

Program na splitskoj rivi trajat će od 18 do 23 sata. Utrka će biti podijeljena u tri kategorije: utrka za manju djecu, utrka za veću djecu i utrka za odrasle.

unnamedNakon utrke održat će se projekcija dokumentarnog filma “Dijete 31”, koja govori o djelovanju Marijinih obroka. Po završetku projekcije slijedi zabavni program u kojem će nastupati klapa Cambi (Split), klapa Vranjic, violinistica Majda Goluža, te bandovi Vox box i Aura. Djecu će zabavljati veseli animator, te će se održati lutrija za sudionike utrka.

Više informacija o utrci možete saznati na linku ovdje.

Bitno.net