Američki film „Neplanirano“ (Unplanned) o Abby Johnson, nekadašnjoj direktorici klinike za pobačaje koja postaje pro-life aktivistkinja nakon što je vidjela kako izgleda abortus, iznenadio je sve velikom gledanošću u prvom vikendu prikazivanja, unatoč tome što je njegova stranica na Twitteru bila blokirana.

„Unplanned“ je u prvom vikendu zaradio 6,1 milijuna dolara i bio četvrti najgledaniji film u Sjedinjenim Državama, unatoč tome što je ocijenjen ocjenom R (po mnogima potpuno neopravdano), što znači da ga mlađi od 17 godina ne mogu gledati bez pratnje roditelja. Također, film je doživio pravu marketinšku sabotažu nakon što je Twitter u subotu na neko vrijeme dana blokirao njegov profil na toj društvenoj mreži.

Korisnici Twittera slali su screenshot suspendiranog profila Jacku Dorseyju, nakon čega je stranica ipak pokrenuta, a Twitter se ispričao s tvrdnjom da je profil bio blokiran zbog povezanosti s nekim accountom koji je kršio pravila te društvene mreže.

U svakom slučaju, The Hollywood Reporter je izvrstan rezultat filma na box-officeu proglasio iznenađenjem, jer se očekivalo da će zaraditi duplo manje. Časopis ukazuje i na činjenicu da je ovo drugi najbolji rezultat s nekim filmom distributora Pure Flixa koji je specijaliziran za kršćanske filmove. Prvi je God’s Not Dead 2 koji je u prvom vikendu prikazivanja zaradio 7,6 milijuna dolara.

“Oduševljeni smo, zahvalni i radosni. Drago nam je da je američki narod odgovorio s takvom potporom ovom filmu“, rekli su pomoćni redatelji filma Cary Solomon i Chuck Konzelman.

Procjenjuje se kako najveća zarada tek čeka film u idućim vikendima prikazivanja.

Glumica koja igra glavnu ulogu u filmu Unplanned, Ashley Bratcher, za EWTN je podijelila svjedočanstvo o svojoj neplaniranoj trudnoći koje možete pročitati OVDJE.

Više o Abby Johnson pročitajte OVDJE.

Goran Andrijanić | Bitno.net