Glumica koja igra glavnu ulogu u filmu Unplanned, Ashley Bratcher, za EWTN je podijelila svjedočanstvo o svojoj neplaniranoj trudnoći, piše Catholic News Agency. Film, inače, donosi priču bivšoj zaposlenici Planned Parenthooda Abby Johnson koja je, suočivši se s bolnom istinom o pobačaju, postala pro-life aktivistkinja. Johnson je kasnije osnovala udrugu koja pomaže zaposlenicima klinika za pobačaje u napuštanju posla.

Glumica Ashley Bratcher, koja u filmu glumi bivšu zaposlenicu Planned Parenthooda, ranije ovog mjeseca na Facebooku je objavila svoju osobnu priču o „neplaniranom roditeljstvu“.

„Moja neplanirana beba danas puni devet godina“, napisala je uz fotografiju na kojoj pozira sa sinom. U razgovoru za katoličku televiziju EWTN glumica je izjavila kako se osjećala posramljeno kada je zatrudnjela izvan braka. „Bila sam mlada i uplašena. Nisam znala kome se obratiti. Bila sam bez posla i nisam bila udana, ali sam znala da unutar mene raste jedan nevjerojatan život“, kaže. Svoju priču je odlučila podijeliti s javnošću jer vjeruje kako će taj potez druge možda potaknuti da “izaberu i izjasne se za život”.

Usprkos onima koji su je nagovarali na pobačaj i objašnjavali kako će beba ugroziti njezinu glumačku karijeru, Bratcher je znala da i s djetetom može biti uspješna. „Sjećam se kako sam se obraćala Bogu i pitala ga što je moja uloga… Ništa mi nije bilo jasno…“, kaže.

Glumica danas tvrdi kako ju je njezin sin spasio. “Moj sin me je naučio kako bezuvjetno ljubiti i staviti nekoga ispred sebe. Moj sin me je osnažio i potaknuo me u želji da postanem bolja osoba, gurnuo me u borbu… Toliko toga me je naučio o životu“, priznaje.

Na pitanje što želi poručiti ženama koje se suočavaju s neplaniranom trudnoćom, glumica odgovara: “Postoje brojni ljudi koje vas vole i žele vam pomoći. Možda vam se čini kako će to dijete zaustaviti vaš život i ugroziti karijeru. To je laž koju vam društvo servira, laž koju Planned Parenthood itekako učinkovito širi. Pobačaj se koristi ranjivošću žena, potiče ih da se osjećaju slabima, da misle kako ne mogu imati dijete. Međutim, majčinstvo je zapravo najmoćnija uloga koju možete imati“, kaže glumica.

Inače, jučer smo objavili vijest o skupini hollywoodskih glumaca koja je uputila otvoreno pismo guverneru američke savezne države Georgije Brianu Kempu i zaprijetila kako će prekinuti sve svoje poslovne angažmane u toj državi ako ona usvoji zakon kojim se zabranjuje pobačaj nakon što djetetu u utrobi majke započne kucati srce.

My Unplanned baby turned 9 today. ❤️ When I found out I was pregnant, I was young, unmarried, and jobless. My high…

Objavljuje Ashley BratcherPonedjeljak, 4. ožujka 2019.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net