Salezijanska novinska agencija (ANS) izdala je u ponedjeljak službeno priopćenje u kojem javlja kako salezijanci nisu dobili “nikakve informacije iz pouzdanih izvora o stanju i lokaciji oca Toma”.

“Primijetili smo kako ovih dana osobito elektroničkim medijima kruže nepotvrđena i neprovjerena izvješća o trenutačnom stanju oca Toma Uzhunnalila, kojeg su neidentificirani naoružani ljudi oteli u Adenu, u Jemenu, 4. ožujka.”

Podsjećamo, zadnjih nekoliko dana preko katoličkih medija, internetske pošte, pa i SMS poruka, prosljeđivana je informacija kako će oca Toma mučiti tj. razapeti na križ na Veliki petak. Poruka je također pozivala na molitvu za salezijanca kojeg su oteli isti dan kada su ubijene i sestre Majke Terezije.

“U tom kontekstu, ponavljamo kako do danas nismo zaprimili nikakve informacije iz službenih i pouzdanih izvora o stanju i lokaciji oca Toma. Stoga apeliramo na sve uključene da prestanu s prosljeđivanjem svih tih nepotvrđenih i netočnih poruka te širenjem lažnih glasina”, stoji u priopćenju.

Također se navodi i slučaj indijskog isusovca kojeg je ISIL držao 9 mjeseci zatočenim te ga na kraju pustio. “Moramo biti strpljivi sa sustavom”, zaključeno je u tekstu.

Unatoč tome salezijanci i dalje potiču na molitvu za svog nestalog subrata. Tako je vrhovni poglavar spomenutog reda don Angel Fernandez Artime uputio video poruku na 26 jezika, uključujući i hrvatski, u kojoj poziva na molitvu i mir.

*za hrvatske titlove kliknite na ikonu u gornjem lijevom kutu i izaberite video pod brojem 22

Tino Krvavica | Bitno.net