Popularna platforma za gledanje serija i filmova Netflix, najavila je da bi se mogla povući iz Georgije ako zakon o zabrani pobačaja nakon otkucaja djetetova srca stupi na snagu.

“Imamo mnogo žena koje rade na produkcijama u Georgiji, čija će prava, zajedno s milijunima drugih žena, biti znatno ograničena ovim zakonom”, izjavio je Netflixov direktor sadržaja Ted Sarandos za televizijsku postaju CNBC.

“Uzevši u obzir da zakon još uvijek nije proveden, nastavit ćemo snimati tamo – uz davanje podrške partnerima i umjetnicima koji odaberu to ne činiti. Ako bi zakon stupio na snagu, preispitat ćemo cjelokupno ulaganje u Georgiju”, dodao je Sarandos.

Netflix bi tako mogao postati prva veća filmska kompanija koja će bojkotirati Georgiju koja je zbog poreznih olakšica uz Kaliforniju američka država s najvećom zaradom od filmske industrije.

Podsjetimo, predvodnica hollywoodske peticije protiv Georgije bila je glumica Alyssa Milano, koja je, suprotno svojim željama, posljednjih tjedana objavama na Twitteru omogućila pro-life strani da podigne svoju vidljivost na njezin račun.

Osim filmske industrije Georgiji su svoj prosvjed uputili su i rukovoditelji velikih korporacija poput Coca-Cole i Amazona.

Ipak, guverner Brian Kemp nije pokazao impresioniranost prijetnjama bojkotom koje su stizale na račun savezne države kojoj je na čelu. “Izabrani smo da činimo ono što je ispravno – a zauzimanje za dragocjeni život je uvijek ispravno. Mi smo stranka slobode i mogućnosti. Cijenimo i štitimo ljudski život, iako trećerazredne zvijezde zbog toga kmeče”, izjavio je Kemp.

Netflix je u Georgiji snimao, ili još uvijek snima, nekoliko svojih projekata, uključujući “The Haunting of Hill House,” “Stranger Things,” “Queer Eye” i “Ozark.”

Ivo Džeba | Bitno.net