Ne smiruju se reakcije nakon što je savezna američka država Georgia donijela zakon prema kojemu se pobačaj ne smije izvršiti nakon registracije prvih otkucaja djetetova srca.

Američka glumica Alyssa Milano koja se prometnula u voditelja hollywoodske opozicije navedenom zakonu, već se „proslavila“ svojom objavom na Twitteru u kojoj je pozvala žene da prepričaju iskustva svoga pobačaja, nakon čega je dobila gomilu komentara majki koje su se odlučile za život.

Ipak, iz tog iskustva nije naučila mnogo pa je ponovno pokušala pokrenuti masovni otpor novousvojenom zakonu u Georgiji. Ovog je puta pozvala žene da bojkotiraju seks sve dok ne vrate „autonomiju nad svojim tijelima“.

“Sve dok žene ne budu imale legalnu kontrolu nad vlastitim tijelima ne možemo riskirati trudnoću. PRIDRUŽITE MI SE time što nećete imati seks dok ne vratimo autonomiju nad svojim tijelima. Zovem to #SexStrike (seks štrajk). Podijelite s drugima”, napisala je Milano.

Na reakcije nije trebala čekati dugo, ali one ponovno nisu bile onakve kakve je glumica očekivala. Štoviše, vodeće pro-life aktivistkinje složile su se da je američka glumica napokon „prešla“ na njihovu stranu.

“Hvala ti što si podržala apstinenciju Alyssa Milano, najbolji način da se spriječi neželjena trudnoća”, napisala je Ashley Bratcher, glumica u vrlo uspješnom pro-life filmu Unplanned.

Komentarom se javila i Lila Rose, predsjednica pro-life udruge Live Action: “Potpuno sam uz tebe, Alyssa Milano, što se tiče ne imanja seksa. Ali to pitanje nije pitanje ‘reproduktivnih prava’. Riječ je o reproduktivnim odgovornostima i vjernosti. Nitko ne bi trebao imati seks sve dok nije spreman prihvatiti privilegij i odgovornost cjeloživotnog  predanja i podizanja djece”, napisala je Rose.

Vlč. Harrison Ayre, svećenik iz Britanske Kolumbije, također nije propustio priliku ukazati na zaključke koji se mogu izvući iz objave na Twitteru Alysse Milano:

„1. Ona pokazuje da je apstinencija najbolji način da ne dođe do trudnoće, 2. ona pokazuje da seks nije samo za zabavu nego da ima cilj: rađanje, 3. ona pokazuje da kontracepcija zapravo ne djeluje tako dobro kao što nam se govori, 4. ona doslovno potkopava čitavu svoju agendu“, napisao je Ayre.

Ne znamo hoće li Milano imati novih pokušaja napada na zakon koji štiti život Georgiji, ali njeni dosadašnji pokušaji su pokazali kako Bog čak i njih može okrenuti na dobro.

Ivo Džeba | Bitno.net