Portal Bitno.net pisao je već o teško bolesnom poljskom redovniku Michału Fosu koji je zbog bolesti ređen po ubrzanom postupku, nakon posebnog dopuštenja pape Franje.

“Michał je imao veliku želju postati svećenikom i slaviti barem jednu svetu misu”, rekao je provincijal o. Krzysztof Miś.

Fos je redovnik Družbe radnika malih radova Božanske providnosti (orionisti – kako su prozvani prema svom osnivaču sv. Luigiju Orioneu) i bori se za život u jednoj bolnici u Varšavi. Danas je slavio rođendan i posjetio ga je poljski predsjednik Andrzej Duda.

Tada su nastale fotografije koje su na svojoj Facebook stranici objavili orionisti. Posebno dirljiva je ona na kojoj je Duda kleknuo pred teško bolesnog svećenika kako bi primio blagosolov.

Urodziny Księdza Michała

Ks. Michał Łos FDP dzisiaj świętuje swoje urodziny. Życzenia Ks. Michałowi złożył osobiście…

Opublikowany przez Orioniści – Prowincja Polska Piątek, 7 czerwca 2019

Poljski predsjednik Duda je čovjek koji svoju katoličku vjeru ne skriva. Podsjetimo, dan nakon svoje izborne pobjede u svibnju 2015. posjetio je svetište Majke Božje Częstochowske na Jasnoj Gori, čuveno svetište koje u duhovnoj, ali i političkoj povijesti Poljaka ima veliku ulogu, da bi se pomolio Bogu.

Poljski orionisti su i u ovom postu pozvali na molitvu za mladog svećenika.

Goran Andrijanić | Bitno.net