Redovnici poljske provincije Družbe radnika malih radova Božanske providnosti (orionisti – kako su prozvani prema svom osnivaču sv. Luigiju Orioneu) objavili su na svojima internetskim stranicama dirljivu priču o svom kandidatu Michału Łosu koji se bori za život u jednoj bolnici u Varšavi i koji je u teškom stanju. Priču koja je snažno svjedočanstvo ljubavi prema Bogu i svećeništvu.

O. Michał trenutačno leži na onkološkom odjelu varšavske bolnice, boreći se s bolešću koja se jako brzo razvila (prve simptome je osjetio pred Uskrs) i zbog toga je zamolio svoje redovničke poglavare da ubrzaju proces njegova ređenja i vječnih zavjeta. On je student završne godine bogoslovije u gradu Ołtarzewu gdje se za ređenja pripremaju i članovi njegove družbe.

Provincijal poljske provincije o. Krzysztof Miś zamolio je Svetu Stolicu za ubrzanje redovničkih zavjeta i ređenja te je papa Franjo dao potrebno dopuštenje za dispenzu kako bi se ređenje i davanje zavjeta mogli dogoditi.

O. Michał je jučer dao vječne zavjete, a danas ga je pomoćni biskup varšavsko-praški Marek Solarczyk zaredio za đakona i prezbitera.

Obredu vječnih zavjeta nazočili su njegovi redovnički i provincijalni poglavari, a među njima je bio i vicegeneral reda Oreste Ferrar.

Nadzwyczajne śluby wieczyste i święcenia. Kleryk Michał Łos FDP, nasz współbrat przebywający w ciężkim stanie na…

Opublikowany przez Orioniści – Prowincja Polska Czwartek, 23 maja 2019

“Michał je imao veliku želju postati svećenikom i slaviti barem jednu svetu misu”, rekao je provincijal o. Krzysztof Miś.

Poljski orionisti su objavili i video s današnjeg ređenja. Pogledajte ga.

Opublikowany przez Orioniści – Prowincja Polska Piątek, 24 maja 2019

Biskup Solarczyk je napisao na društvenim mrežama kako je nakon ređenja o. Michała mladi svećenik blagoslovio sve nazočne polaganjem ruku. Biskup je novom svećeniku poklonio svoj ornat koji je nosio na misi koju je slavio na Svjetskom danu mladih u Panami.

“Redovnici orioniti mole sve vjernike za molitvu za o. Michała Łosa”, napisali su na stranici poljske provincije.

Pridružimo se molitvama.

Goran Andrijanić | Bitno.net